Witam
Re: Witam
Witaj Olu:-) bardzo dziękuję że odpisałaś
mi lekarz powiedział żebym brała Elin 3 opakowania bez przerwy 7dniowej. Za tydzień mam wizytę, dlatego chciałam się dowiedzieć czy po tabl antykoncepcyjnych zmniejsza się torbiel. I czy laparoskopia jest konieczna. Moja siostra ma potwierdzona endometrioze oraz moja mama miała dlatego większe prawdopodobieństwo że ja mam również i dodatkowo objawy np silny ból podczas miesiaczki.

Hej balbinka1. Dziękuję
mnie ciągle boli ten jajnik na którym jest torbiel ale nie tak mocno jak na początku teraz prawie w ogóle nie biore leków przeciwbólowych. W takim razie jestem spokojna i czekam na wizyte u lekarza.

Anno tez mam zdiagnozowana torbiel na jajniku , ktora urosla jakies 2 miesiace od operacji,jajnik tez mi daje w kosc czasami.
Widzisz jakie to niesprawiedliwe, i tez czekam na dobre rezultaty.
Pozdrawiam
Widzisz jakie to niesprawiedliwe, i tez czekam na dobre rezultaty.
Pozdrawiam

O kurcze.. Tak szybko?
czytalam że niektórym po operacji się uspokaja a innym nawraca. Będzie dobrze
musi być
trzymaj się kobietko
:-* napisz jak będziesz wiedziała czy się poprawia twój stan zdrowia
będę zaglądać na forum 

Witaj Anna 11 na forum 
z leczeniem jest roznie...
dlatego tu niektore z nas zapuscily korzenie i ciagle podejmuja kolejne kroki... by pokonac endo
Zycze Ci powodzenia!
oby Twoje leczenie trwalo krotko i dalo super efekty!

z leczeniem jest roznie...
dlatego tu niektore z nas zapuscily korzenie i ciagle podejmuja kolejne kroki... by pokonac endo
Zycze Ci powodzenia!
oby Twoje leczenie trwalo krotko i dalo super efekty!
Witaj vwd. Dziękuję za miłe słowa i wsparcie
ja również życzę wam endo kobietki żeby w końcu udało się zwalczyć ta chorobę. Bardzo się ciesze ze trafiłam na to forum i na tak sympatyczne osoby
dziękuję wam jeszcze raz
za parę dni mam wizytę u lekarza więc dowiem się czy tabl pomogły na moją torbiel. A w razie laparoskopi.. Nie martwię się
przynajmniej będę wiedziała na czym stoję. Trzymajcie się cieplutko :-*

Witaj Aniu 
Mam nadzieje ze kolejna wizyta przyniesie dobre rezultaty a tabletki wycisza endo oraz zmiejsza torbiek ktora silnie dokucza.
Bede zagladac i sprawdzac jak wyglada sytuacja u Ciebie. Powodzenia i sie nie poddawaj - buziaki. Pozdrawiam - Gosia.

Mam nadzieje ze kolejna wizyta przyniesie dobre rezultaty a tabletki wycisza endo oraz zmiejsza torbiek ktora silnie dokucza.
Bede zagladac i sprawdzac jak wyglada sytuacja u Ciebie. Powodzenia i sie nie poddawaj - buziaki. Pozdrawiam - Gosia.
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Hej,
oby pomogły Ci tabletki, to zależy głównie od lekarza, który poprowadzi twoje leczenie.
u mnie torbiel była duża oraz lekarz mi mówiła, że endometrialną muszę usunąć, ale jak pokazuje endometrioza co przypadek- to inny.
Bądź dobrej myśli i nie przejmuj się za wczasu, wierz w to że będzie dobrze i przyciągaj do siebie tylko pozytywne zdarzenia.
oby pomogły Ci tabletki, to zależy głównie od lekarza, który poprowadzi twoje leczenie.
u mnie torbiel była duża oraz lekarz mi mówiła, że endometrialną muszę usunąć, ale jak pokazuje endometrioza co przypadek- to inny.
Bądź dobrej myśli i nie przejmuj się za wczasu, wierz w to że będzie dobrze i przyciągaj do siebie tylko pozytywne zdarzenia.
"wczoraj jest historią... jutro tajemnicą... dziś jest darem..."
Cześć Anna:)
I co wykazała wizyta? Czy torbiel się zmniejszyła?
Ja początkowo brałam Luteinę, by torbiel się wchłonęła, ale nie pomogło i zamiast kolejnego miesiąca tabletek wybrałam laparoskopię, by pozbyć się draństwa skutecznie. Okazało się, że poza torbielą do usunięcia były jeszcze zrosty z jelitami i torbiel okołojajowodowa. Co osoba to inna historia...
Życzę Zdrówka!
odezwij się i daj znać jak się czujesz.
I co wykazała wizyta? Czy torbiel się zmniejszyła?
Ja początkowo brałam Luteinę, by torbiel się wchłonęła, ale nie pomogło i zamiast kolejnego miesiąca tabletek wybrałam laparoskopię, by pozbyć się draństwa skutecznie. Okazało się, że poza torbielą do usunięcia były jeszcze zrosty z jelitami i torbiel okołojajowodowa. Co osoba to inna historia...

Życzę Zdrówka!
odezwij się i daj znać jak się czujesz.
Hej dziewczyny
wizyta u lekarza - torbiel zmniejszyła się o pół centymetra
następne opakowanie tabl anty z przerwą 7dniowa. Miesiączka o dziwo nie jest bardzo bolesna
głównie czuje ból po prawej stronie (torbiel) ale jest lepiej niż ostatnio
wiec jest poprawa
Vwd - dziękuję :-* ja Tobie życzę Wesołych oraz spokojnych świąt
:-*

Vwd - dziękuję :-* ja Tobie życzę Wesołych oraz spokojnych świąt

Witaj Aniu
Laparoskopia jest konieczna jak torbiel jest duża, wtedy trzeba usunąć torbiel żeby nie zniszczyła jajnika. Ale jak jest mała to się tylko obserwuje. Najważniejsze że torbiel maleje, może jest jednak inna a nie czekoladowa i się całkiem wchłonie, czego Ci bardzo życzę. Trzymam kciuki za Twoje zdrówko.
Laparoskopia jest konieczna jak torbiel jest duża, wtedy trzeba usunąć torbiel żeby nie zniszczyła jajnika. Ale jak jest mała to się tylko obserwuje. Najważniejsze że torbiel maleje, może jest jednak inna a nie czekoladowa i się całkiem wchłonie, czego Ci bardzo życzę. Trzymam kciuki za Twoje zdrówko.
Wróć do „Dział powitań. Przedstaw się.”