nastepnie przyjal mnie lekarz - zaczelo sie odluznej rozmowy na temat pracy a nastepnie spytal sie mnie czy wiem dlaczego tu jestem a ja odpowiedzialam ze tak poniewaz mam wysoki poziom prolaktyny - wiec zaczal mnie pytac jak to wyglada - ja przedstawilam jemu wszystkie wyniki z badan krwi, rezonansu magnetycznego i ogolnie info od ginekologa.
Lekarz przekazal mi ze wysoki poziom prolaktyny powiazany jest z syndromem policystycznych jajnikow (PCOS) z ktorym zdiagnozowal mnie ginekolog w Anglii - ciekawa jestem czy mam zarowno PCOS, jak i endo - troche duzo tych .... jakby to nazwac pseudo kolezanek i kolegow jak dla mnie samej

Z tego co juz wiem bede musiala brac bromokryptyne na obnizenie poziomu prolaktyny - teraz musze czekac na informacje ze szpitala (dostane list) w sprawie kolejnych wizyt prawdopodobnie zeby sprawdzic jak sie sprawa bedzie wygladala po stosowaniu bromokryptyny - nie mialam zadnych innych testow krwi robionych gdyz wiele badan krwi juz mialam oraz mialam rezonans magnetyczny wiec oni nie beda juz tego dodatkowo sprawdzac.
Jak tylko dostane informacje ze szpitala to dam znac.
Gosia :*