Pieczone jabłak

Awatar użytkownika
hercik17
Ekspert
Posty: 1444
Rejestracja: środa, 9 marca 2011, 08:53

Pieczone jabłak

Post autor: hercik17 »

No to kto ma ochotę na jesienny pyszny deser? :D
99.jpg
99.jpg (111.55 KiB) Przejrzano 4992 razy
"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
Awatar użytkownika
EveLondon
Ekspert
Posty: 588
Rejestracja: niedziela, 28 sierpnia 2011, 10:16

Re: Pieczone jabłak

Post autor: EveLondon »

a gdzie przepis?? smaka narobilas ;p
"Ból jest jak tkanina. Im jest mocniejszy, tym więcej jest wart..."
Awatar użytkownika
hercik17
Ekspert
Posty: 1444
Rejestracja: środa, 9 marca 2011, 08:53

Re: Pieczone jabłak

Post autor: hercik17 »

Proszę :)

Składniki:
3 jabłka
3 łyżki rodzynek
3 łyżki orzechów
3 łyżki syropu klonowego
cynamon
cukier brązowy
kruszonka
Przygotowanie:
Jabłka myjemy,odcinamy wierzch i wydrążamy środek nasienny specjalnym nożykiem.Wybierajmy do pieczenia nie zbyt wielkie jabłka.Do środka jabłka wlewamy syrop klonowy,posypujemy posiekanymi orzechami wymieszanymi z rodzynkami.Delikatnie oprószmy cynamonem.Na wierzch dajemy kruszonkę.Ja akurat miałam w zamrażalniku kruche ciasto,więc starłam na tarce i posypałam wierzch jabłek.Ponownie oprószmy delikatnie cynamonem.Wierz posypałam odrobiną cukru brązowego.Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180'C.
"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
vwd
Ekspert
Posty: 4069
Rejestracja: piątek, 23 października 2009, 14:24

Re: Pieczone jabłak

Post autor: vwd »

pieczone jablka :D takie jesienne przysmaki :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przepisy Kulinarne”