Mimo ze mam dopiero 23 lata przezylam sporo... od urodzenia mam problemy ze zdrowiem, nie cale dwa lata temu spedzilam 4 miesiace w szpitalu, 4 ratujace zycie operacje w zyciu wszystkie dotyczace zoladka. nie jestem w stanie wam opisac dokladnie bo jak to lekarz powiedzial twoj przypadek jest nie doopisania tego nawet w ksiazkach nie ma. mowili tak i lekarze w Polsce jak i w Anglii bo to tu mieszkam od 4 lat. A co do terazniejszych doswiadczen... hmm okresy zawsze byly dla mnie udreka, bole nie milosierne jednak wciaz slyszalam ze to przejdzie po urodzeniu dziecka heh obym je kiedys urodzila... robilam badania cytologiczne co roku, mialam raz wypalna nadzerke, mialam bole podczas stosunkow czasem ale myslalam ze to moja psychika (mialam zlego pierwszego partnera), wszystko bylo niby dobrze... az do czerwca tego roku... pojechalam do polski na urlop pomyslam wstapie na cytologie, pani doktor badala i powiedziala zrobimy usg bo cos mi tu nie pasuje... zrobila usg i powiedziala masz powiekszony jajnik ale masz teraz owulacje wiec to moze byc poprostu nie pekniety pecherzyk graffa dla pewnosci powtorz usg po okresie. niestety okres dostalam w momencie wejscia do domu w uk i nie bylo wystarczajaco czasu na ustawienie usg, pomyslalam za miesiac zrobie... za miesiac okres spoznil sie 10 dni bylam przerazona bo nigdy tak nie mialam, testy na ciaze negatywne, pobieglam do przychodni potem usg no i w ostatni wtorek lekarz stwierdzil ze mam dwie opcje albo endometrioza albo rak jajnika... wielkiego wyboru nie dostalam ;( nie wiem jak wrocilam do domu bo plakalam strasznie... Zawsze mowilam ze przetrwam wszystko dopoki ktos mi nie powie ze mozliwe ze nie bede miec dzieci... no i wlasnie to uslyszalam... wyslal mnie na badanie krwi pod katem markerow i we wtorek mam pobieranie wymazu do badania... w moim przypadku ciezko przypisac dolegliwosci zoladkowe przez moje wczesniejsze problemy, wiec wszystkie zaparacie biegunki wzdecia towarzyszyly mi od zawsze,,, czytam i kombinuje ktora opcja mnie dotyczy... juz nawet sama nie wiem ktora jest gorsza