witajcie
Re: witajcie
W Anglii chodze do osrodka na spotkania grupy wsparcia gdzie prowadzone sa roznorakie terpaie. Moja pielegniarka wiedzac ze z powodu bolu nie daje sobie rady w pracy postanowila porozmawiac ze mna na temat terapii i powiedziala ze jezeli chce to ona moze zadzwonic do osrodka opieki nad pacjentami z rakiem i podac im moj numer zeby mogli sie ze mna skontaktowac i umowic na wizyte, albo moge to zrobic sama. Poprosilam wiec zeby ona przekazala im moj nr telefonu i po weekendzie otrzymalam telefon z osrodka i umowilam sie na konkretny dzien i godzine z pielegniarka w celu porozmawiani odnosnie mojej choroby i dolegliwosci. Po tej rozmowie padla decyzja ze moga mnie wpisac na liste na aromaterapie oraz spytano sie mnie czy chcialabym jeszcze z czegos skorzystac i pomyslalam wlasnie o relaksacji co w mojej sytuacji przydaloby mi sie - wiec podala mi najblizszy termin terapii relaksacyjnej. Za to ze korzystam z tych terapii nie musze nic placic ale czasem moge zostawic jakies drobne pieniazki zeby ten osrodek mogl sie utrzymac i funkcjonowac dalej. Cale szczescie ze trafilam tam dzieki mojej pielegniarce ktora podjela decyzje o skierowaniu mnie tam abym tylko mogla poczuc sie troszke lepiej.
Nie myslalam o akupunkturze czy akupresurze - ale slyszlaam ze super jest refleksjologia albo reiki. Rowniez bycie aktywnym dobrze wplywa na pacjentow zdiagnozowanych z rakiem.
Lilla ja rowniez mam nadzieje ze dzieki diagnostyce ktora czeka mnie w poniedzialek oraz rezonansowi lekarze beda mogli zaczac bardziej dzialac. Na oddzile onkologii gin. oczekuja na wyniki z moich badan zeby mogli wiedziec jakie przedsiewziac dalsze kroki i czy potrzebuje diagnostyki oraz dodatkowego leczenia.
Nie myslalam o akupunkturze czy akupresurze - ale slyszlaam ze super jest refleksjologia albo reiki. Rowniez bycie aktywnym dobrze wplywa na pacjentow zdiagnozowanych z rakiem.
Lilla ja rowniez mam nadzieje ze dzieki diagnostyce ktora czeka mnie w poniedzialek oraz rezonansowi lekarze beda mogli zaczac bardziej dzialac. Na oddzile onkologii gin. oczekuja na wyniki z moich badan zeby mogli wiedziec jakie przedsiewziac dalsze kroki i czy potrzebuje diagnostyki oraz dodatkowego leczenia.
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Super, że w Anglii są takie ośrodki i to za darmo! Korzystaj, ile się da, Gosiu! Fajnie też, że doceniane są takie metody jak relaksacja, czy aromaterapia. U nas lekarze mają chyba dość konserwatywne podejście do takich metod wspomagających rekonwalescencję, a szkoda. Jak ktoś chce z nich korzystać, to musi płacić i to dużo. Podpowiem Ci jeszcze, że byłam dwukrotnie na tzw. koncercie mis i gongów tybetańskich. Fantastyczna sprawa! Niesamowicie relaksuje, a do tego jest to jedyna metoda terapii alternatywnych udowodniona za pomocą współczesnej nauki (fizyki kwantowej, dokładnie). Nie tylko rozluźnia, ale też wspomaga procesy leczenia. Jakbyś gdzieś miała okazję pójść, to skorzystaj. Relaks jest taki, że niektórzy w trakcie usypiają 

Brzmi to niesamowicie
Na mnie relaksujaco wplywa rowniez muzyka wykonaywana przez Indian - potrafie sie wtedy zrelaksowac na maksa.
Szkoda ze w Polsce nie ma terapii wspomagajacych i stosowane sa tylko te zwykle sposoby leczenia - wiem ze u mnie w miescie nie ma nawet grupy wsparcia poswieconej rakowi ginekologicznemu - z jedyna grupa wsparcia jaka sie spotkalam to Amazonki dzialajaca na rzecz pacjentek z rakiem piersi.

Szkoda ze w Polsce nie ma terapii wspomagajacych i stosowane sa tylko te zwykle sposoby leczenia - wiem ze u mnie w miescie nie ma nawet grupy wsparcia poswieconej rakowi ginekologicznemu - z jedyna grupa wsparcia jaka sie spotkalam to Amazonki dzialajaca na rzecz pacjentek z rakiem piersi.
Moje samopoczucie jest fatalne - preparat przeczyszczajacy jelito po prostu mnie dobija
Na szczescie uporalam sie z preparatem w ciagu godziny czasu - wiecej w watku na temat kolonoskopii http://www.forum.endoendo.pl/viewtopic.php?f=29&t=916

Slonko! wirtualnie Cie tule i trzymam za reke! 

Dziekuje bardzo kochana - jestes wielka :**** Przyda mi sie wsparcie w postaci trzymania za raczke jak bede w trakcie badania ... duzy calus
:*****

Podczas kolonoskopii wizualnie moje jelito wyglada normalnie ale lekarz aby upewnic sie ze rzeczywiscie wszystko jest ok to pobral 6 wycinkow do badania histopatologicznego - wyniki za okolo 2-3 tygodnie i rowniez wtedy bede miec wizyte u lekarza ktory omowi wyniki i ewentualnie podejmie dalszy plan dzialania w postaci leczenia.
Gosiu, super, że nic nie ma na jelitach. Oczywiście trzeba poczekać na wyniki, a to czekanie jest najgorsze. Ale mam nadzieję, że przynajmniej drogą eliminacji dojdziecie do tego, co Ci dolega. I oby to nie było nic złego!
Tez mam taka nadzieje - zobaczymy jak juz beda wyniki i wtedy dam znac. Co do oczekiwania na wyniki to juz sie chyba przyzwyczailam do tego ale rzeczywiscie jest to najgorszy etap bo wiadomo ze chcialybysmy wiedziec jak najszybciej co jest grane ale musimy wziac pod uwage ze w laboratorium musza sprawdzic wiele wycinkow i zrobic to bardzo ostroznie bo pomylka moze wiele kosztowac pacjenta.
- marzenka86
- Ekspert
oj Gosiu Gosiu!!!Ja również mam nadzieje że w końcu dojdziecie do tego co tak naprawdę Ci dolega!!Trzymaj sie ciepło!!!!buziakiiii
Marzenko wiem co mi dolegalo wczesniej a teraz nie mam zielonego pojecia - ginekolog onkolog czeka na wyniki innych badan aby zdecydowac jaki plan dzialania podjac - oczekiwanie na wyniki robi swoje a to przedluza dzialanie w klinice onkologii ginekologicznej. Do tego dochodzi rezonans glowy by sprawdzic czy nie ma zmian w okolicy przysadki - na razie wyczekuje tylko listow z datami rezonansu oraz po wyniki histopatologiczne z kolonoskopii.
ale bedziesz przebadana 
oby to tylko w koncu doprowadzilo do rozwiazania Twoich problemow!

sciskam Cie mocno

oby to tylko w koncu doprowadzilo do rozwiazania Twoich problemow!

sciskam Cie mocno
Dziekuje bardzo kochana Vwd - no juz sama zauwazylam ze bede niezle przebadana ze wszystkich stron 

W piatek bylam u lekarza ogolnego po leki przeciwbolowe. Rozmawialam z lekarzem o moim powrocie do pracy i bolach i on powiedzial ze moge miec jeszcze bole podczas pracy. Lekarz chce ograniczyc mi leki przeciwbolowe jak ibuprofen 400 mg gdyz ten lek przy dluzszym stosowaniu moze zle wplywac na serce oraz cisnienie wiec jak tylko moge to mam powoli stopowac z braniem ibuprofenu - moge stosowac co-codamol (kodeine z paracetamolem) ktory bedzie nastepnym razem wypisany jako lek na recepte powtorna zebym nie musiala biegac co 2 tygodnie do niego. Teraz wypisal mi recepte na zwiekszona ilosc co-codamolu bo wczesniej mialam recepte na 60 tabletek a teraz juz wypisal mi na 100 tabletek. Poinformowalam rowniez lekarza o kolonoskopii oraz ze zostaly pobrane wycinki do badania histopatologicznego i teraz czekam na wyniki badan. Takze to wszystko z frontu po mojej wizycie 

dzieki za relacje z frontu 

ze tez ciagle tylko czekac na cos przyszlo...
pozdrowionka
pozdrowionka
No niestety tak to juz jest bo nie wszystkie wyniki badan sa dostepne od razu podczas badania.
Dzis w skrzynce znalazlam list ze szpitala z prosba o telefon zeby ustalic date mojego rezonansu - data ustalona na niedziele 27 listopada. W sumie dobrze ze na niedziele bo wtedy jest wolny dzien i na spokojnie wybiore sie na badanie bez kombinacji czy wziac urlop czy sie troszke zwolnic.
Czekam razem z toba do renozansu.... masz troche tych badan... mniejmy nadzieje ze wkoncu beda w stanie ci pomoc... trzymam kciuki :*
"Ból jest jak tkanina. Im jest mocniejszy, tym więcej jest wart..."
- marzenka86
- Ekspert
to teraz czekamy razem z tobą!!!
Ewelinko i Marzenko dziekuje Wam bardzo serdecznie :****
i ja takze jestem z Toba, Gosiaku 

Slonko dziekuje Ci bardzo mocno
:******

Dzis w pracy mialam apogeum bolu
- musze o tym porozmawiac z lekarzem bo nawet moje silniejsze przeciwbolowe troche zwalczyly bol ale nie do konca ale fakt faktem musialam dzwigac koszyki z instrumentami przy skanowaniu a pozniej sie zmadrzylam i sobie ulatwilam skanowanie- niestety bol sie utrzymuje a jak pojde do lekarza to poprosze go o zaswiadczenie zebym nie musiala dzwigac i tabletki przeciwbolowe. Fakt faktem mam wsparcie w pracy jezeli tego potrzebuje i bez problemu moge isc do supervisora zeby usiasc lub odpoczac nawet 5 minut na spokojnie ktore beda mi potrzebne i moga przyniesc ukojenie - a jak cos jest nie tak, to mam po prostu mowic ale mimo wszystko zaswiadczenie zwalniajace od dzwigania przyda mi sie bo tak naprawde nie wiadomo co mi jest i co sie dzieje jak dzwigam.
Jak do poniedzialku nie dotra wyniki histopatologiczne albo list ze szpitala o wizycie na gastroenterologii to we wtorek zamierzam dzwonic do szpitala zeby dowiedziec sie cos wiecej na ten temat.

Jak do poniedzialku nie dotra wyniki histopatologiczne albo list ze szpitala o wizycie na gastroenterologii to we wtorek zamierzam dzwonic do szpitala zeby dowiedziec sie cos wiecej na ten temat.
Gosia, oszczędzaj się jak możesz! Jeżeli w pracy masz takie fajne warunki, że możesz sobie odpocząć i Twoi przełożeni są wyrozumiali, to korzystaj z tego. Nikt Ci pomnika nie postawi, jak się będziesz przemęczać, a możesz sobie jedynie zaszkodzić. Mam nadzieję, że dzisiaj sobie odpoczęłaś.
Odpoczywam sobie przez weekend oczywiscie i to na maxa bo wiem jak to jest mi potrzebne bardzo.
A w pracy - super ze przelozeni rozumieja moja sytuacje ale z tym skanowaniem i dzwiganiem to sprawa taka ze jak sa osoby ktore sa dluzej w pracy to ja sie nie rwe do skanowania ale jezeli na sali pracy jestem ja i osoby zatrudnione przez agencje to niestety one nie maja mozliwosci tego robic bo nie maja dostepu w komputerze wiec to spada na mnie. No i dlatego potrzebne mi jest pismo od lekarza.
A w pracy - super ze przelozeni rozumieja moja sytuacje ale z tym skanowaniem i dzwiganiem to sprawa taka ze jak sa osoby ktore sa dluzej w pracy to ja sie nie rwe do skanowania ale jezeli na sali pracy jestem ja i osoby zatrudnione przez agencje to niestety one nie maja mozliwosci tego robic bo nie maja dostepu w komputerze wiec to spada na mnie. No i dlatego potrzebne mi jest pismo od lekarza.
odpoczywaj kochana jak najwiecej i powodzenia z zalatwieniem pisma od lekarza :*:*
"Ból jest jak tkanina. Im jest mocniejszy, tym więcej jest wart..."
Mam nadzieje ze sie uda z tym pismem - na ten temat porozmawiam z moja pielegniarka w srode na spotkaniu grupy wsparcia.
Co do wynikow histopatologicznych z kolonoskopii to wyladowaly one na biurku specjalisty z tego co sie dowiedzialam i czekaja na lekarza aby je przejrzal i opisal - jak tylko zostana opisane to dostane zarowna ja, jak i moj lekarz rodzinny powiadomienie pisemne wiec mam nadzieje ze to sie stanie juz w tym tygodniu i fajnie by bylo zeby doszlo do srody albo czwartku przed moja wizyta u lekarza ogolnego - byloby wiadomo na czym stoje a tak jeszcze nie wiem ale wiem ze wyniki dotarly z laboratorium do specjalisty - nareszcie i chociaz to dobre ze wiem ze specjalista je ma u siebie.
Co do wynikow histopatologicznych z kolonoskopii to wyladowaly one na biurku specjalisty z tego co sie dowiedzialam i czekaja na lekarza aby je przejrzal i opisal - jak tylko zostana opisane to dostane zarowna ja, jak i moj lekarz rodzinny powiadomienie pisemne wiec mam nadzieje ze to sie stanie juz w tym tygodniu i fajnie by bylo zeby doszlo do srody albo czwartku przed moja wizyta u lekarza ogolnego - byloby wiadomo na czym stoje a tak jeszcze nie wiem ale wiem ze wyniki dotarly z laboratorium do specjalisty - nareszcie i chociaz to dobre ze wiem ze specjalista je ma u siebie.
chociaz tyle
czekamy caly czas na dobre wiesci! 

Wkrotce sie juz okaze czy sa to dobre wiesci i co dalej bedzie sie dzialo ze mna.