Będę zatem mocno trzymać kciukasy, wysyłam całe mnóstwo małych uśmiechów i przytulam Cię bardzo mocno, żebyś nie czuła się samotnie i smutno.
Wszytko będzie dobrze, zobaczysz

Całuję.
M.
Super wiedziec ze potrafimy podniesc Cie na duchu - to naprawde duzo daje gdy wiele sie dzieje w naszym zyciu :***agachod1 pisze:Dobrze, ze was mam. Dzieki, ze jestescie. Wasza obecnosc podnosi mnie na duchu... Caluje.
Tak, biore Visanne od prawie dwoch lat i nie mam zadnych przerw. Jezeli chodzi o zatrzymanie endo, nie ma sensu robic przerw na @, poniewaz u niektorych osob w czasie odstawienia moga rosnac rozne niespodzianki, no i endo sie rozwija. Na razie czekam na nowy termin operacji, a potem spytam lekarza czy dalej biore V. Chcialabym dalej miec zatrzymana @, nie chce nawrotu choroby i nastepnych laparo. Pewnie przejde na hormony, ktore mialam wczesniej zanim zaczelam brac Visanne. Jestem dobrej mysli.InezRS pisze:Pisałaś kilka razy że przyjmujesz visanne od dwóch lat, napisz proszę czy miałaś jakieś przerwy w braku leku? nie potrafię doszukać się tego w wątkach i jestem ciekawa jak to u ciebie wygląda?
Pisalam wyzej, ze biore Visanne prawie dwa lata bez zadnych przerw. W moim poprzednim poscie dokladnie to wytlumaczylam. Jezeli chodzi o branie Visanne, to normalny max czas przyjmowania wynosi 15 mcy, ale w niektorych przypadkach okres ten moze sie przedluzyc nawet do dwoch lat. Wszystko zalezy od sytuacji i stanu zdrowia pacjentki. Kazdy przypadek jest inny i wymaga roznego czasu przyjmowania Visanne. Najlepiej zapytac o to lekarza. Ja moge odpowiadac na takie pytania tylko na podstawie wlasnych doswiadczen. Pozdrawiam i zycze milej niedzieli.poziomko pisze:Chciałam zapytać jak długo można brać bez przerwy Visanne, bo Ty już 2. lata bierzesz, prawda, bez przerwy?
Poziomko jezeli konczysz brac tabletke w poniedzialek to kolejne opakowanie rozpoczynasz nastepnego dnia czyli we wtorek Bierzesz ten lek 365 dni w roku bez zadnej przerwy - w zaleznosci na jak dlugo masz wyznaczona kuracje tym lekiem. Jezeli jest to kuracja 6-miesieczna to bierzesz ten lek przez okres 6 miesiecy bez robienia jakiejkolwiek przerwy pomiedzy opakowaniami Visanne.poziomko pisze: Chciałam zapytać, bo nie spytałam mojej gin, a kończę brać pierwsze opakowanie Visanne, czy pisząc, że bierzesz V. bez przerwy masz na myśli, że jak ostatnią tabletkę zażyjesz w poniedziałek to następną bierzesz we wtorek? I tak 365 dni w roku?
Dlatego Visanne bierze sie bez przerw. Zycze ci zdrowka i milej kuracji nowym lekiem na endo. Pozdrawiam.agachod1 pisze:Jezeli chodzi o zatrzymanie endo, nie ma sensu robic przerw na @, poniewaz u niektorych osob w czasie odstawienia moga rosnac rozne niespodzianki, no i endo sie rozwija.
hercik17 pisze:Agachod pisałaś,że bierzesz visanne i kuracja trwa u ciebie ponad pół roku? czy dobrze zrozumiałam??
Takze Gosiu Aga stosuje juz Visanne prawie 2 lata.agachod1 pisze:biore Visanne od prawie dwoch lat i nie mam zadnych przerw.