Tez mam endometrioze.

Jesteś nowy na forum? Zacznij od wpisu tutaj! Przedstaw się, a my Cię przywitamy i pokierujemy dalej.
Awatar użytkownika
hercik17
Ekspert

Re: Tez mam endometrioze.

Post autor: hercik17 »

Aga jak tam po wizycie.Czy już coś wiadomo odnośnie operacji???pozdrawiam
"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
agachod1
Ekspert

Post autor: agachod1 »

Hej. Wizyte mam 13.30. Jak cos dam wam znac co i jak. :D :) :wink:
Madziu na pewno postaram sie wrzucic tutaj zdjecie tych odlotowych butkow. Dzieki za mile zyczonka, nawet sie nie spodziewalam... :D
Gosiu, pewnie wiesz o jakie butki mi chodzi, bo z tego co piszesz wynika, ze juz mialas okazje je miec. Ja bardzo bym chciala kupic wlasnie takie o jakich piszesz. Zeby nie wygladaly jak sportowe, tylko jak normalne pantofle z zewnatrz. W kazdym badz razie, super doswiadczenie chodzic w nich co? Sa odlotowe i to doslownie. :D Dzisiaj bede na skype o 11. Pozniej nie moge, bo o 12.30 jade po Bogusia do pracy i jedziemy do gina. Moze uda nam sie chwilke porozmawiac.

Dzieki dziewczyny za wszystko. Pozdrawiam i zycze milego weekendu. :wink: :D
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Post autor: gosiak76 »

Aga butki sa fantastyczne - na poczatku odczuwalam roznice jak chodzilam i czulam ze miesnie pracuja. Nadal to odczuwam ale to nie to samo uczucie co poczatkowo - w kazdym badz razie jest naprawde wygodnie w nich chodzic. :)
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
agachod1
Ekspert

Hejka. Na poczatek maly przerywniczek. Na tej stronce mozecie looknac na butki podobne do tych, kupionych przeze mnie. Spojrzcie na zaokraglana podeszwe...odlot, mega resory :D
http://de.mbt.com/Home/Collection/Shoes ... rch-W.aspx

A teraz o wizycie. Dopytalam lekarza o wszystko, co chcialam wiedziec. Operacje mam w ten piatek, a do szpitala ide w czwartek. Jezeli chodzi o Visanne to moge przyjac nawet jak juz bede w szpitalu, a potem po operacji wieczorem normalnie mam przyjmowac tabletki. Inne leki mam odstawic. Najpierw bede miec operowany odbyt. Po trzech mcach mam kontrole u gina i wtedy bedzie podjeta decyzja co dalej. Lekarz powiedzial, ze jezeli bede sie dobrze czula, to moze byc tak, ze nie bedzie operacji. Ja jednak mimo wszystko bede chciala usunac z jelit to gowno, bo nigdy nie wiadomo, co sie moze z tego w przyszlosci zrobic. Nie chce miec raka na jelitach i zeby mi mieli potem wszystko ze srodka wycinali. No ale spokojnie. Zobaczymy. Teraz najwazniejsze zeby wszystko z ta operacja sie udalo i wygoilo, bo to mi jak na razie najbardzie dokucza. Chcialm dodac, ze jezeli beda mi usuwac zrosty z jelit, to laparoskopowo. To jest dobra wiadomosc. :) Pozdrawiam dziewczynki i zycze wszystkiego dobrego. :wink:
agachod1
Ekspert

Hej. Buty sa naprawde wygodne, a zaokraglona podeszwa zostala tak wyprofilowana, zeby pobudzac do pracy odpowiednie miesnie. Poza tym chodzenie w takich butach dziala zdrowotnie, np likwiduje bole plecow, kregoslupa. Ja mieszkam w Niemczech i kupilam je w Realu. Mozesz poszukac firmy MBT w necie i zobaczysz gdzie ewentualnie sa sklepy sprzedajace takie butki. Zycze powodzenia. Na spokojnie dochodz do formy. na pewno wszystko sie uda, tylko bez paniki. Caluje i zycze spokojnej nocki. :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Agus ciesze sie ze wszystko zostalo wyjasnione podczas wizyty - w sumie fajnie ze teraz bedzie pierwsza operacja i zrobia Tobie odbyt a pozniej podejma ewentualnie kolejna decyzje jak juz dojdziesz do siebie. Super ze drugi zabieg zostanie wykonany laparoskopowo bo wtedy szybciej dojdziesz do siebie po takim zabiegu.
Milej nocki Sloneczko :***

A oto moje butki Skechers shape ups - to one wlasnie maja zaokraglona podeszwe.
skechers shape ups
skechers shape ups
skechers_shape_ups.jpg (78.82 KiB) Przejrzano 10217 razy
magma
Ekspert

Post autor: magma »

dobrze Aga, że nie musisz "wiekami " czekac na operację...piątek już za 6 dni...Będziemy mocno ściskały nasze kciuki.
Pozdrawiam
buciki fajne...nie macie po nich zakwasow...podobno trzeba się do nich stopniowo przyzwyczajać i zaczynac chodzenie od 20 minut dziennie...to prawda?
ja widziałam takie swego czau w deichmannie.
miłego weekendu... :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Ja na poczatku odczuwalam miesnie nog ale teraz po roku czasu nogi sie juz przyzwyczaily i moge w nich smigac nawet caly dzien.

Aga jak dzis Twoje samopoczucie ?? Caluski :)
Awatar użytkownika
hercik17
Ekspert

Fajnie że tak szybko zabieg i nie musisz długo oczekiwać.Oczywiście będę trzymać kciuki za ciebie w piątek.I przesyłam mnóstwo dobrych fluidków na szczęście :D :D :D
"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
agachod1
Ekspert

Hej dziewczyny. Dzieki za wsparcie. Jak bede w szpitalu, to na pewno wasze fluidy przypomna mi, ze jestescie i trzymacie kciuki i od razu poczuje sie lepiej. Przed operacja czeka mnie jeszcze jedno badanie, ktore po niemiecku nazywa sie defäkographie. Niestety nie udalo mi sie znalezc tlumaczenia, ale wiem juz mniej wiecej na czym ono bedzie polegac. Wypije kontrast, a potem bede sie wyprozniac, zeby lekarze zobaczyli jak to wszystko pracuje i co trzeba poprawic zebym poczula sie lepiej. Mam nadzieje, ze mi sie tylek z tej presji nie zacisnie...no nic biore wszystko na klate i zobacze jak bedzie. :D

Dzisiaj dzionek moze byc. Te buty sa dla mnie tak wygodne, ze wczoraj maz postanowil mi kupic jeszcze jedna pare tym razem w ciemnoczerwonym kolorze i te sa super. Wcale mi sie nie mecza miesnie. Wrecz przeciwnie. Jak kiedys nienawidzilam chodzic, bo mnie nogi bolaly, tak teraz chodzilabym caly dzien i wcale nie mialabym ochoty ich zdejmowac. W czwartek chodzilam w nich przez piec godzin i stopy owszem byly zmeczone, ale nie byl to bol doprowadzajacy do placzu jak w srode np. Ogolnie jestem zadowolona, bo wreszcie znalazlam buty dla siebie. Mam nadzieje, ze dzieki nim przestana mi sie pocic stopy. :D

Gosik twoje butki sa podobne do moich i na pewno tak samo wygodne. Fajnie, ze je masz. :wink:
Madziu, mozesz spokojnie kupic sobie takie butki i jezeli dotychczasowe obuwie cie cisnelo, bylo niewygodne itd, w tych poczujesz sie naprawde odlotowo. Sa zajebiste po prostu i polecam je kazdemu. :lol:

To by bylo na tyle. Na razie sobie dopoczywam. Gdzies tam mi sie obiad gotuje, no i odliczam dni do operacji. Dobrze, ze to juz w ten piatek. Nie zdaze sie zdenerwowac, a juz bedzie po wszystkim. Caluje mocno. Trzymajcie sie. Milych chwil w weekend. :) :D 8)
magma
Ekspert

coś się wydaje, że poszukam tych butów-cud......:)

co do badania, na pewno nie taki diabeł straszny...;) będziemy z tobą. :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Mam nadzieje ze spokojnie przejdziesz to badanie i nim sie obejrzysz bedzie po wszystkim. Super ze masz taka opieke i lekarze chca dodatkowo porobic badania by sprawdzic gdzie dokladnie wystepuje problem.
Bede z Toba myslami przez caly czas - prosze zabierz misia ze soba do szpitala i w ten sposob ja bede tam z Toba :)
agachod1
Ekspert

Madziu, butki polecam. Jezeli chodzi o odczuwanie miesni, podczas chodzenia, to mysle ze tu znaczenie ma wygieta podeszwa. Jedne modele tych butow maja bardziej zaokraglona podeszwe, inne mniej. Moje np nie sa az takie wygiete, jak inne ktore ogladalam w necie. Zycze powodzenia w poszukiwaniu wymarzonego modelu. Dzieki za wsparcie jestes kochana. :)

Gosik, no pewnie ze bede miala ze soba Frendzelka, bo tak postanowilam mu mowic. Wiem, ze ty bedziesz ze mna przez niego. Wiem, ze zawsze jestes, ale teraz to bedzie bardziej namacalne. Wiem, ze badanie bedzie trwalo chwilke, a potem bedzie po wszystkim. Mam swiadomosc, ze ono na pewno da lekarzom odpowiedz na pytanie, co tam jest nie tak. Wiem, ze to jakas wada, ktora wykryl lekarz jak bylam niemowleciem. Mam nadzieje, ze zrobie wszystko zeby obraz badania byl przejrzysty i czytelny, ze nic nie schrzanie. Bede sie smarowac podczas picia plynu przeczyszczajacego jelito, ktory to rytual odbedzie sie w srode od godziny 16stej. Postaram sie zadbac o to, zeby tym razem nic nie peklo. Dziekuje za naprawde mile slowa. Jestes wspaniala.

Dzieki serdeczne, ze jestescie dziewczyny. Tobie rowniez Hercik. Wszystkim zycze milej nocki i wspanialej niedzieli. :D
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Ciesze sie ze mis dostal juz imie i ze bedzie razem z Toba w szpitalu bo dzieki temu ja tez tam bede przy Tobie a dodatkowo bede o Tobie myslec czyli bede z Toba spirytystycznie.
Mysle ze Ty niczego nie schrzanisz i nawet o tym tak nie mysl.
Milej nocki i wypoczynku i prosze nie stresuj sie za bardzo bo lekarze zrobia wszystko zebys nie miala tej wady i wszystko bylo w jak najlepszym porzadku - i tego sie trzymajmy Slonko :***
agachod1
Ekspert

Ja sie na pewno zmobilizuje, ale co bedzie jak moja druga polowa ciala odmowi mi posluszenstwa?...hihi...Coz, pozartowac sobie mozna, ale na tym koniec. Po przeczytaniu wpisow na moim watku jest mi naprawde lzej i wierze, ze dzieki twojemu wsparciu, a takze wsparciu innych osob, wszystko bedzie dobrze. Dziekuje jeszcze raz za wszystko. Pa. :D
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Wiec zrob tak a na pewno Twoja druga polowa ciala nie wykreci Ci numeru - poza tym skoro to badanie bylo juz robione przez lekarzy u innych pacjentow to nie ma mozliwosci zeby cos poszlo nie tak. Wierze ze bedanie zostanie zrobione a dzieki zabiegowi bedzie w koncu lepiej. Mysle ze to poprzez kontrast podany doodbytniczo wszystko przebiegnie tak jak powinno i beda wiedzieli w ktorym miejscu jest problem by go naprawic.
magma
Ekspert

Aga...zaczynamy odliczanie...i nasilamy pozytywne myslenie! :)
mam nadzieje, że niedziela przyniosła dużo optymizmu...:)
Jesteśmy tu...pamiętaj! :)
pozdrawiam
agachod1
Ekspert

Hej. Gosiu, dzieki za konkretne slowa. Masz racje, ze skoro inni to przezyli, to ja tez moge. Jestem pozytywnie nastawiona. Nawet nie masz pojecia jak bardzo pomagaja mi wasze wpisy. jest mi naprawde lzej. :wink:

Madziu, odliczanie wlaczone. Dobrze, ze to juz na trzy dni, bo wczoraj znowu mnie to dopadlo. Dzisiaj sie wyproznilam, ale czuje ucisk i to wcale nie jest przyjemne. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i pewnie, ze pamietam o was, ze jestescie. Jakze moglabym zapomniec. :D

Wczoraj wyciagnelam meza na spacer i poszlam w nowych butach. Musze powiedziec, ze sa mega wygodne. Czulam jak pracuja miesnie, ale to mnie nie zniechecilo do dalszego marszu. Jestem naprawde zadowolona, bo wreszcie znalazlam buty dla siebie. :) :lol: :D 8) :wink: Pozdrawiam i zycze milego tygodnia.
magma
Ekspert

nooo. co ja widzę...pozytywne nastawienie, dobry humor, optymizm...cudownie...może mi się udzieli, bo przez tą pogode jakoś kiepsko dzisiaj u mnie z dobrym nastrojem...
miłego poniedziałku... ;)
Awatar użytkownika
hercik17
Ekspert

Czyżby moje fliudki zaczęły działać???? :lol: :lol: :lol: :lol: Aga cieszyć się tylko trzeba z twojego pozytywnego nastawienia :) pamiętaj ,że trzymam kciuki :D
agachod1
Ekspert

Hercik, no pewnie, ze twoje fluidy juz dawno zaczely dzialac. Poczulam je jeszcze zanim przeczytalam twoj wpis. Madziu, ja od poczatku jestem na tak, poniewaz te dolegliwosci mam od dziecinstwa i to sie pogarsza. Nie moge tak dluzej funkcjonowac i dlatego wierze, ze jak juz bedzie po wszystkim naprawde poczuje sie lepiej. Od razu na cuda nie licze, ale mysle ze krok po kroku dojde do siebie i zaczne sie cieszyc zyciem, a nie stekac bo mnie cisnie w dupie. Potem zajme sie endo, bo mysle, ze ten ucisk w innym z kolei miejscu, to przez te chorobe. Dzieki za kciuki. Rowniez zycze wam milego poniewdzialku. :D
magma
Ekspert

ja przepraszam, że się śmieje, ale określenie "ciśnie w dupie" mnie rozwaliło :D
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Agus jestes niesamowita i ciesze sie ze nastawienie masz optymistyczne bo nie mozna na wszystko patrzec pesymistycznie. Mam nadzieje ze wczorajszy spacerek sie udal a nozki nadal nie odmawiaja posluszenstwa.
Milego popoludnia :) :***
poziomko
Ekspert

Post autor: poziomko »

Czytam i podziwiam ile Aguś w Tobie siły i optymizmu :-)
Ja również będę myślami z Tobą i zaciskając mocno kciukasy będę przesyłać pozytywne wibracje.
I rozumiem Cię doskonale, że czekasz na operację jak na wybawienie, miałam tak samo :)
Całus
agachod1
Ekspert

Dziewczyny: Madziu, Gosiu, Poziomko, Herciku, AKKM, dzieki za dobre slowa. Ja tak sobie zartuje ciagle z tego wszystkiego, no bo powiedzcie prawde, ci mi innego pozostalo? Jutro o 16 zaczynam podroz w nieznane z Domestosem w roli glownej, a od czwartku mam wolne od...no wiecie czego i czuje sie z tym fantastycznie, bo wreszcie nie bede musiala sie martwic czy sie zalatwie, czy nie i czy nie bedzie mnie znowu cisnelo.

Wiecie co, jak sie choruje od kilku lat to jest pikus, choc to naprawde przykre, ale ja sie mecze tak od dziecinstwa. Czasem to juz mialam dosc swojego wlasnego narzekania, tak bylo beznadziejnie. Od dwoch lat to cos bardziej zaczelo naciskac i utrudniac mi pozycie. Nie dosc, ze bolalo od endo, to jeszcze i przez to...Dlatego ciesze sie na te operacje, bo wiem ze jak juz bedzie po, zaczne cieszyc sie zyciem i sprawy lozkowe beda wygladac inaczej. A zartowac i tak bede, bo grunt to pozytywne nastawienie.

Trzymajcie sie laseczki. :wink: Buzi dla kazdej z was. :) Duzo zdrowka. :D
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Pewnie ze trzeba zartowac i byc nastawiona pozytywnie do wszystkiego - nawet do badan bo i tak wiemy ze chorujemy a jedynie dzieki badaniom mozemy spowodowac zwrot w swej sytuacji.
Ciekawe jakie bedziesz miec wspomnienia po tej podrozy w nieznane badz znane z Domestosem w roli glownej ?? Z jednej strony jest to podroz w znane bo wiesz czego mozesz sie spodziewac pijac taki plyn - ale mam nadzieje ze nie bedzie to takie meczace i paskudne.
magma
Ekspert

ja bardzo przepraszam...tak w kwestii formalnej...o co chodzi z tym domestosem bom blondynka... :D
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Aga powodzenia i oczywiscie jestem z Toba caly czas myslami, duchem, poprzez misia i sms-ki. Daj znac co u Ciebie jak tylko bedziesz mogla po zabiegach. Buziaki Sloneczko.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział powitań. Przedstaw się.”