witam. Dołączam do Was czy tego chcecie czy nie... ;)

Jesteś nowy na forum? Zacznij od wpisu tutaj! Przedstaw się, a my Cię przywitamy i pokierujemy dalej.
magma
Ekspert

Re: witam. Dołączam do Was czy tego chcecie czy nie... ;)

Post autor: magma »

:lol: :mrgreen: :lol:

samo czyszczenie jelit powoduje, że jesteśmy lżejsze o ileśtam...kwestia potem utrzymac ten cudowny efekt...
Od stycznia schudłam 5kg (przy wyrostku 4kg)
Jeśli schudnę jeszcze 3 to bede sucha, ale jakoś to zaakceptuje :lol:
patrycja89
Ekspert

Post autor: patrycja89 »

to się nazywa odchudzanie z kości na ości a z ości na proszek :lol:
"Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia."
magma
Ekspert

zostanie ze mnie proszek... :lol:
(znałam motyw: "z kości na ości", ale ciąg dalszy mnie zaskoczył...;) )

Mam dzisiaj dobry humor...Pati masz w tym swój udział...dziękuje :)
patrycja89
Ekspert

Mój autorski projekt;p Tak zaczęłam mówić do siostry, którą teraz ledwo widać jak stanie bokiem ;p

mmm To już drugie "dziękuję" w ciągu dwóch dni.. Dziewczyny niedługo się rozpłynę ;) :lol: :D
"Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia."
magma
Ekspert

Przestaję więc Ci dziękować byś się nam nie rozpłynęła... :twisted:

:lol:
patrycja89
Ekspert

oj tam oj tam.. trochę słodyczy nikomu nie zaszkodzi ;p :)
chociaż.. ta słodycz kosztuje mnie już 10 kg ;p :arrow: :lol:
optymistka82
Ekspert

Post autor: optymistka82 »

Pati, Ty to masz pomysły - regularna lewatywa, ja bym tego nie przeżyła, chociaż jak sobie wspomnę swój pierwszy i jedyny raz :P to nie było, aż tak źle, a siostra stwierdziła, że wyglądam jakbym miała przynajmniej 5 razy robioną :P
magma
Ekspert

Miałam cztery cięcia i tylko jedną lewatywę...przy okazji wycinania endometriozy. Nie taki diabeł straszny...
Nawet wyrostek wycięli mi bez czyszczenia jelit...chyba wszystko zalezy od lekarza...

a te Twoje 10 slodkich kg Pati to pestka...ja w pojedynczej ciązy przytyłam 22... :lol:
patrycja89
Ekspert

Madzia! mi zostały jeszcze ponad 3 miesiące.. więc pewnie bez problemu Cię dogonie;p

Optymistko kochana ja miałam przepisana lewatywę przez 3 miesiące..Robiłam ją sama w domu.. byłam do niej źle nastawiona ale jak powiedziała Madzia "nie taki diabeł straszny" .,. a co mnie przekonało?? dostałam skórę na twarzy gładką jak pupa niemowlęcia;p Naprawdę.. robiąc lewatywę pozbyłam się wszystkich toksyn z organizmu, których najwięcej jest w jelitach.. Buzia mi bardzo odżyła.. także byłam zadowolona chociaż i tak po tych 3 miesiącach z ulgą odłożyłam zabieg na bok ;p;p
magma
Ekspert

Dziwne byłoby gdybyś mnie nie dogoniła zważywszy, że masz bliźniaki...;)
20 kg to wcale nie tak dużo :D
patrycja89
Ekspert

mam nadzieję, że tak samo będę myślała gdy już będę po porodzie próbowała to zrzucić ;p
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Post autor: gosiak76 »

Pati mam nadzieje ze dojdziesz do swej sylwetki sprzed ciazy bez problemu - znam wiele dziewczyn ktore po porodzie wrocily do swych dawnych sylwetek i nie mialy z tym problemu zadnego.
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
agachod1
Ekspert

Post autor: agachod1 »

Ja mialam dwie kolonoskopie i nie pamietam zebym schudla po ktorejkolwiek z nich. Jezeli chodzi o czyszczenie jelita to ja zawsze czyscilam jelito w domu. Wiem, ze w Polsce jest inaczej. Ja bym sprobowala zapytac lekarza. Nic nie stracisz, a bedziesz wiedziec, ze probowalas. Pozdrowionka. :D
magma
Ekspert

gosiak76 pisze:Pati mam nadzieje ze dojdziesz do swej sylwetki sprzed ciazy bez problemu - znam wiele dziewczyn ktore po porodzie wrocily do swych dawnych sylwetek i nie mialy z tym problemu zadnego.
Ja po porodzie bez żadnego problemu wróciłam do wagi sprzed...powiem więcej...szybko zrzuciłam 25 kg choć w ciązy przytyłam "tylko" 20 (w drugiej 22kg)
Tylko nie objadaj się bez umiaru słodyczami i frytkami w ciązy, bo ten tłuszczyk cięzko potem zrzucic...;)

No, a tak powaznie to tym akurat teraz nie powinnas się martwić...zaczniesz jak urodzisz :D

Aga, miło Cię widzieć...Postanowiłam, że zapytam lekarza o mozliwość czyszczenia jelit w domu, przy okazji przyjmowania na oddział...jak się uda ok jak nie trudno...
Jestem coraz bardziej spokojna w tej kwestii nie bez pomocy tu obecnych...:)
Dzięki
patrycja89
Ekspert

magma pisze:Jestem coraz bardziej spokojna w tej kwestii nie bez pomocy tu obecnych...:)

hmm.. przez Nas tu obecne, czy też przez myśl o doktorku-przytojniaku?? ;p
Matko, ale ja się uczepiłam tego doktorka.. :lol: chociaż.. z drugiej strony.. z Tobą będzie miał do czynienia na żywo.. więc moje gadanie nie jest takie złe.. współczuję biedakowi :lol:
agachod1
Ekspert

Ja lekarza, ktory robil kolonoskopie widzialam podczas pierwszej wizyty, na ktorej opowiedzialam o moich dolegliwosciach. W dniu zabiegu zanim przyszedl lekarz ja zdazylam usnac. Wydaje mi sie, ze ty doktorka przystojniaka mozesz nawet nie widziec w dniu zabiegu, takze nie podniecajmy sie. Tak czy inaczej, jest to pozytywny aspekt i tego sie trzymaj. :D
Mam nadzieje, ze u ciebie sloneczko, bo tu raczej chmurki i nie za cieplo. Calusy. :D
patrycja89
Ekspert

Dobrze, że Madzia wzięła sobie wolne na ten weekend ;p Bo chyba zgasiłabyś jej "podniecenie" przystojniakiem :lol: :lol: haha :lol: Najważniejsze, że znalazła sobie dobry powód, by przestać panikować zabiegiem samym w sobie :) a pomarzyć zawsze można- po prostu ma szczęście, że za marzenia nie karają, bo dostałaby dożywocie ;p :mrgreen: :lol:

p.s. ona mnie w końcu zastrzeli :lol:
agachod1
Ekspert

Najwazniejsze to pozytywne nastawienie, a przypadku Madzi nawet fascynacja przystojnym lekarzem to dobry powod zeby nie panikowac przed zabiegiem. A marzenia...? Coz wszystko moga nam odebrac, ale marzen, nigdy. Mysle, ze to jest nasz najwiekszy skarb. Nasz i tylko nasz. :D
patrycja89
Ekspert

Ja się zacznę martwić jak Madzia wróci na forum i zacznie czytać te wszystkie moje wypociny :lol: już się trzęsę na samo wspomnienie imienia "Magda" <brrr> "Magda" <wbrrr> :lol:

taa ciąża mi służy... bardzooo... mój tata stwierdził dzisiaj, że jak tak dalej pójdzie to dzieci będę tak zwariowane jak ja.. i nie wie czy to dobrze :lol:
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Przynajmniej beda mialy humorek a wiele usmiechu pojawi sie na twarzach u najblizszych osob :)
patrycja89
Ekspert

Na początku ciąży miałam wahania nastrojów.. ale mniej więcej od 4 miesiąca ciągle jestem wesoła.. z mężem razem mamy bardzo pogodne oblicza, dlatego mamy nadzieję, że dzieci urodzą się też szczęśliwe ;) Ale lepiej niech się wydadzą za tatusiem, bo jak mają być takie jak ja.. cóż.. wiem co przeżywała moja mama ze mną :lol: będę miała przegwizdane, czego życzy mi mamusia :lol: :lol: :mrgreen:

Madziu.. zastanawiam się, czy tęsknie :D
magma
Ekspert

No pięknie...kota nie ma myszy harcują...

Dziewczyny, czy do kolono w narkozie mogę miec pomalowane paznokcie...? :lol: (chociaż u nóg?)
Mam lakier hybrygowy, piekny i nie wiem czy zmywać... :D
ciekawe czy te każą mi się rozebrac...jak w przypadku innych zabiegów pod narkozą...

Pati, jak to zastanawiasz się czy tęsknisz...toż to oczywista oczywistość, że tak...
Ja tęskniłam za Wami, ale powiem szczerze odpoczynek od kompa i tv przez dwa dni raz na jakis czas wskazany...
(z naciskiem na tv)

:D

No i załamałyście mnie...jak to, nie zobaczę mojego Romea przed zabiegiem...na szczęście może jest szansa na spotkanie już po... :lol: Spojrzę mu głęboko w oczy i od razu pomyslę..."k...wa, ten gośc miał palec w moim tyłku" :lol: i czar pryśnie...:)

Wpadnę jutro poczytać co więcej wydarzyło się pod moją nieobecność...buziaki!!!
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

magma pisze:Dziewczyny, czy do kolono w narkozie mogę miec pomalowane paznokcie...? :lol: (chociaż u nóg?)
Odradzam malowania paznokci do jakiejkolwiek operacji badz zabiegu w narkozie poniewaz lekarze dzieki temu ze paznokcie nie sa pokryte lakierem moga odczytac czy nic zlego nie dzieje sie z organizmem podczas narkozy a gdyby zaczelo sie dziac to paznokcie jako pierwsze wykazuja to poprzez sinienie.
agachod1
Ekspert

Madziu, ja do kazdego zabiegu, ktory mialam to nawet kremu na twarz nie nakladalam. Przed takimi rzeczami to lepiej jak skora nie jest pokryta zadna substancja obcego pochodzenia. Caluje. :D
patrycja89
Ekspert

Wróciła "Magda" <brrrr> postrach forum :D
No jasne, że tęskniłam.. nawet miałam koszmary w nocy, że zgubiłaś się gdzieś na zakręcie szukając drogi na forum :lol:

To ja Ci powiem tak: Na pewno nie pozwolą Ci mieć pomalowanych paznokci przy zabiegu.. Wiem, bo pamiętam, że mi mama kupowała zmywacz wieczorem dzień przed laparo.. a dziewczyna która ze mną leżała miała paznokcie żelowe zrobione i powiedziała, że ich nie może zdjąć i lekarz powiedział, żeby już w najgorszym wypadku zostawiła ale zmyła lakier u paznokci nóg. Bo tak jak powiedziała Gosia po zmianie skóry pod paznokciami lekarze mogą zauważyć czy coś się z nami przez przypadek złego nie dzieje.. każdy kolor. zółty, krwisty, sino-fioletowy, czarniejący mają swoje znaczenie.. Także kochanie na twoim miejscu nie było by mi szkoda lakieru ;)

Dziewczyny nie straszcie Madzi, że nie ujrzy swojego doktorka, bo na nowo zacznie nam si "strachać" przed kolonoskopią.. a tak to niech sobie trochę pomarzy o trzymaniu przez niego palca w jej tyłku :lol: :lol: - w ogóle dobry tekst Madziu :lol: to się nazywa patent na podryw.. ledwo pierwsza randka a już z palcami w pupie :lol:
magma
Ekspert

Oj....szkoda...
posłucham sie Was...o rękach wiedziałam, że należy zmywac, co do nog miałam jeszcze nadzieję...
No jak ja pójde do szpitla taka nieumalowana... :lol:

Powiem Wam coś jeszcze...bardzo miło jest wrócić na forum i widziec, że Ktoś zagladął na nasz wątek...mało tego zagladał to jeszcze pisał...Dziekuję Wam...

Mam nadzieję, że też odpoczęłyście, nabrałyście sił do przeżycia kolejnego pracowitego tygodnia...
gorąco pozdrawiam
;)
dziękuję za rady...
vwd
Ekspert

Post autor: vwd »

magma pisze:Ja po porodzie bez żadnego problemu wróciłam do wagi sprzed...powiem więcej...szybko zrzuciłam 25 kg choć w ciązy przytyłam "tylko" 20 (w drugiej 22kg)
magma, a wzielas udzial w naszej ankiecie"Ile przytylam w ciazy" - b. Ciebie i wszystkie kobiety, kt. to dotyczy zachecam do brania udzialu w naszych ankietach :)
magma pisze:Powiem Wam coś jeszcze...bardzo miło jest wrócić na forum i widziec, że Ktoś zagladął na nasz wątek
to prawda :D
patrycja89
Ekspert

Kochanie do szpitala możesz iść umalowana :) tylko w szpitalu zmyj makijaż :D

Nie martw się, wszystko będzie dobrze :) Jeszcze troszkę i będzie po wszystkim:)

My lubimy odwiedzać Twój wątek, także musisz nas znosić czy tego chcesz czy nie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział powitań. Przedstaw się.”