postanowiłam do was napisać bo w moim gronie niektórzy nawet nigdy nie słyszeli o endometrioze a nie ma to jak porozmawiać z kimś kto ma podobny problem.
W zasadzie miałam zawsze bolesne miesiączki ale ostatnio poza bolesnymi miesiączkami czułam trochę ból jajników i zaczęłam odczuwać bóle przy wypróżnianiu się w trakcie miesiączki,bóle w krzyżu które początkowo przypisywałam temu że długo siedzę w pracy i w samochodzie za kierownicą,seks tez nigdy nie sprawiał mi jakiejś dużej przyjemności.Poszłam do lekarza i okazało się że mam torbiela na jednym jajniku,drugi jest zdrowy i po moich objawach od razu powiedział Endometrioza.Mam 30 lat rok temu rozeszłam się z chłopakiem z którym byłam 5 lat i trochę mi się ten cały świat zawalił.Lekarz przepisał mi tabletki hormonalne i jak na razie nie ma bóli.Nie wiem czy mam się bardzo przejmować,boję się że nigdy nie będę miała dzieci do tego nadal jestem samotna.Nigdy nie miałam wysokiej samooceny a to że mam endo jeszcze bardziej ją obniżyło.W ogóle to nie wiem czy jak kogoś poznam bliżej to powinnam od razu powiedzieć że mogę mieć kłopoty z tym by kiedyś mieć dzieci czy może przejmuję się na zapas