Witam.
O endometriozie dowiedziałam się 2012r. dzięki mojej gastrolog która leczyła mnie na jelita. Zaznaczam, że 5 lat starałam się o dziecko i sięnie udało z mężem się rozstałam i obecnie jestem singielką.
Nigdy nie byłam w zasadzie leczona na endo....miałam w 2012r. laparoskopie wykryto cztery ogniska na jajanikach i czasami pojawia mi się mięśniak, potem miałam histerskopie czy jak to się to nazywa i wyszło wszystko ok. Ogólnie mam endometrioze I stopnia.
Teraz mam problem bo przez jakiś czas brałam na mięśniaka środki anty nie pamiętam nazwy i jak odż sięstawiłam anty to okazlo się, że nie mam okresu juz dobre kilka miesięcy byłam u gina mam zrobić usg ginekologiczne i zgłosić się do doktór. Prawdopodobnie będe miała laparoskopie.
Jęsli chodzio okresy zawsze miałam bardzo bolesne i musiałam brać kilka przeciwbólowych jak dostałam teraz anty które skończyłam brać to okresy przestały być bolesne ale i też się skończyłDodam, że urodziłam się chora z wadą wrodzoną serca wieku 4 lat miałam operacje w Holandii leczylam się w Centrum Zdrowia Dziecka. od 18 roku życia przełam do Instytutu Kardliologi w Aninie w Warszawie. Jestem również po trzech operacjach kręgosłupa mam implanty w kręgosłupie czeka mnie kolejna operacja bo mnie bardzo boli kręgosłup.
Również jestem po dwóch opecjach kolana i mam astme oskrzelawą dodam, że rzuciłam palenie i 5 miesięcy nie palę.Mam 35 lat. Pozdrawiam
Moja historia
Opowiedz swoją historię. Jak długo chorujesz? Czy masz zaufanego lekarza? Czy szybko Cię zdiagnozowano? Czy zastosowane leczenie odniosło zamierzony skutek?
Wróć do „Moja historia endometriozy”
Przejdź do
- Witamy na Forum Endometriozy
- ↳ Dział powitań. Przedstaw się.
- ↳ Nasze ankiety i sondaże
- OGÓLNIE O ENDOMETRIOZIE
- ↳ Moja historia endometriozy
- ↳ Jakie objawy mogą sugerować endometriozę?
- ↳ Jak leczyć endometriozę?
- ↳ Szpital - operacje, badania...
- ↳ Mam endometriozę i co dalej?
- ↳ Endometrioza i sprawy seksualne
- ↳ Ból przy endometriozie
- ↳ Pytania i odpowiedzi
- ↳ Jestem w ciąży
- ↳ Dieta przy endometriozie
- NAUKA O ENDOMETRIOZIE
- ↳ Teorie na temat powstania endometriozy
- ↳ Nowości dotyczące endometriozy!
- ↳ Badania w Polsce na temat endometriozy i niepłodności
- SPECJALIŚCI OD ENDO W POLSCE
- ↳ Apel o informacje
- ↳ Szukasz specjalisty?
- REGIONALNE GRUPY WSPARCIA
- ↳ WARSZAWA
- ↳ GDAŃSK
- ↳ POZNAŃ
- ↳ KRAKÓW
- ↳ BIAŁYSTOK
- ↳ SZCZECIN
- ↳ ŁÓDŹ
- ↳ ZIELONA GÓRA
- ↳ LUBLIN
- ↳ GDYNIA
- ↳ BYDGOSZCZ
- INDEX LEKÓW I DOŚWIADCZEŃ ZWIĄZANYCH Z ICH STOSOWANIEM
- ↳ Leki i wasze doświadczenia z nimi
- ↳ Efekty uboczne stosowania leków - jak z tym walczyć?
- TEMATY POKREWNE
- ↳ Pomoc psychologiczna
- ↳ Męski punkt widzenia
- ↳ Endometrioza w innych krajach
- ROZMOWY NA INNE TEMATY
- ↳ Pogaduchy o wszystkim
- ↳ Rozrywka
- ↳ Przepisy Kulinarne
- ↳ Miejsce na wakacje
- ↳ Zdrowie i uroda
- PIERWSZY POLSKI PORTAL NA TEMAT ENDOMETRIOZY - www.endoendo.pl
- ↳ INFORMACJE O FORUM