Witajcie :)
Re: Witajcie :)
Wesolych Swiat w gronie najblizszych i kochanych osob oraz spelnienia marzen, duzo zdrowia i usmiechu na twarzy w Nowym 2011 Roku. 

marzenko, obys dobrze sie czula, dobrze funkcjonowala i swoj watek na biezaco uzupelniala
(ladnie dla Ciebie rymuje?!)

- marzenka86
- Ekspert
vwd śliczne rymy :*
czasem cos mi w zyciu wychodzi
najczesciej wlosy
I jak po swietach?

I jak po swietach?
Vwd,
oby jak najmniej ich wychodzilo - mowie o wlosach a nie o rymach

Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
- marzenka86
- Ekspert
oby oby
bo niechcemy żebyś była łysa 

oby oby

- marzenka86
- Ekspert
Dziewczyny kochane!!!
Nurtuje mnie takie jedno pytanie...powiedzcie mi czy jeżeli ktoś ma endometrioze to najlepszym rozwiązaniem jest zajście w ciąże tylko że ta endo jest nie leczona ani nic!!!
Dokładnie chodzi mi o to że bliska mi osoba była u lekarza no i ma tam bóle macicy lekarz podejrzewa że to endometrioza - ale nie jest tego pewien i powiedział tej osobie ze najlepiej jak by zaszła w ciąże teraz!!
Do laparoskopi jej nie namawiał ani nic a nawet odradzał!!
Co o tym myślicie??
Nurtuje mnie takie jedno pytanie...powiedzcie mi czy jeżeli ktoś ma endometrioze to najlepszym rozwiązaniem jest zajście w ciąże tylko że ta endo jest nie leczona ani nic!!!
Dokładnie chodzi mi o to że bliska mi osoba była u lekarza no i ma tam bóle macicy lekarz podejrzewa że to endometrioza - ale nie jest tego pewien i powiedział tej osobie ze najlepiej jak by zaszła w ciąże teraz!!
Do laparoskopi jej nie namawiał ani nic a nawet odradzał!!
Co o tym myślicie??
marzenka86 pisze:nie chcemy żebyś była łysa

to prawda, ze endo wycisza sie, jakby zanika podczas ciazy i karmienia piersiamarzenka86 pisze:lekarz podejrzewa że to endometrioza - ale nie jest tego pewien i powiedział tej osobie ze najlepiej jak by zaszła w ciąże teraz!!

- marzenka86
- Ekspert
No u mnie było inaczej badanie hist.-pat. nie wykazały że mam endo :/ ale lekarz ewidentnie stwierdził że mam!
No właśnie wiem mając endo jest ureudnione zajście w ciąż ale czy to jest najlepsze rozwiązanie nie wyleczając endo??czy ciąża będzie bezpieczna i ten maluszek??
No właśnie wiem mając endo jest ureudnione zajście w ciąż ale czy to jest najlepsze rozwiązanie nie wyleczając endo??czy ciąża będzie bezpieczna i ten maluszek??
no tak marzenko, ale Ty jestes wyjatkiem
W dziale: "Jestem w ciazy" wypowiadaja sie m.in. takie dziewczyny, kt. zaszly mimo powaznych oznak endo, a bez leczenia chirurgicznego czy farmakologicznego. Dlugo wierzylam, ze torbiele nie maja wplywu na zajscie i donoszenie ciazy. Gdy obumarla moja ciaza przychylalam sie do glosow, ze torbiele wprawdzie pozwalaja niekiedy zajsc, ale utrudniaja donoszenie. Teraz, gdy spotkalam kilka dziewczyn na tym forum, kt. opowiadaja swoje szczesliwe historie, ze zaszly pomimo torbieli i badz juz urodzily, badz maja urodzc niedlugo, znowu uwierzylam, ze jest to mozliwe 

zapewnienia nie da ci nikt, nawet najlepszy gin. na swiecie i dotyczy to rowniez kobiet, kt. nie maja podejrzen o endo...marzenka86 pisze:czy ciąża będzie bezpieczna i ten maluszek??
- marzenka86
- Ekspert
Ja wiem że żaden lekarz nie zapewni nic podczas ciąży bo świat jest dziwny i różne rzeczy mogą sie zdarzyć mnie dziwi jedynie to że lekarz powiedział żeby już zasza w ciąże nie leczac jej ani nawet nie ma pewności czy to napewno endo!!dla mnie to roche dziwne no ale widocznie tak może być...chyba
-
- Ekspert
ale endo zdiagnozowac = wziac wycinki do bad., a to oznacza laparo... A nie kazdy lekarz jest zwolennikiem interwencji chirurgicznej... ja tez mam takiego lekarza, kt. mowi: probowac, starac sie, co natura to natura
I co zrobila twoja znajoma? wybrala sie do innego lekarza?

- marzenka86
- Ekspert
No moja znajoma zdecydowała się że pójdzie do innego lekarza razem ze mną chce sie wybrać do mojego
ale to dopiero będzie na początku lutego!!Więc zobaczymy co się tam dowie i co jej powie no i co mi powie bo normalnie zaczynam sie stresować już jak sobie o tym pomyśle!!

spokojnie - nie stresuj sie za bardzo chociaz wiem ze latwiej powiedziec niz zrobic i wiem to sama po sobie - mam nadzieje ze bedzie dobrze - badz dobrej mysli :*
-
- Ekspert
powtorze za Gosia: spokojnie
dobrze, ze idziesz do zaufanego lekarza i ze pomagasz kolezance
W tej chwili to jedyne rozsadne wyjscie
a strs trzeba odrzucic, bo w niczym nie pomoze 

dobrze, ze idziesz do zaufanego lekarza i ze pomagasz kolezance

- marzenka86
- Ekspert
Jak by sie tylko dało odrzucić tak ten stres
no ale ja juz na dzień dzisiejszy mam po stresie!!

a wiec jak po wizycie u lekarza ?? co stwierdzil i jak to wyglada? czy kolezanka wybrala sie rowniez do Twojego lekarza ?? jak sprawy u niej wygladaja ?? jakie dalsze postepowanie ???
Ciesze sie ze u Ciebie juz po stresie
Ciesze sie ze u Ciebie juz po stresie

-
- Ekspert
po stresie? milo to slyszec
a co to oznacza? 

- marzenka86
- Ekspert
Koleżanka miała iść ze mną ale niestety siła wyższa i dostała @ ale ma zamiar iść jak tylko się jej skończy!!
A co do mnie to sprawa wyglada tak że na dzień dzisiejszy jestem zdrowa
danazolu już też nie biore
nawet od kwietnia moge sie juz starać o dzidziusia
i napewno bede ale mysle że tak od czerwca bo w sierpniu ślub wiec czerwiec będzie dobry 
Mam nadzieje że nic nie pokrzyżuje mi moich planów i że endo jak narazie nie powróci
A co do mnie to sprawa wyglada tak że na dzień dzisiejszy jestem zdrowa

Mam nadzieje że nic nie pokrzyżuje mi moich planów i że endo jak narazie nie powróci

-
- Ekspert
marzenka86 pisze:na dzień dzisiejszy jestem zdrowa
i tak trzymaj!marzenka86 pisze:Mam nadzieje że nic nie pokrzyżuje mi moich planów

Super wiesci - tak trzymaj i zycze wszystkiego najlepszego w najblizszej przyszlosci :*
Witaj.
Czytając tak pozytywne wieści samemu nabiera się nadziei. Pozwodzenia w przygotowaniach przed ślubem
Tu też trzeba dużo wiary i optymizmu
)))
Czytając tak pozytywne wieści samemu nabiera się nadziei. Pozwodzenia w przygotowaniach przed ślubem

" po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój"
dolaczam sie do zyczen przedslubnych

ogromnie sie ciesze, ze kuracja Danazolem pomogla
Mysle, ze teraz bedziesz mnie popierac, gdy bede bronic Danazolu na tym forum
Wszystkiego dobrego Marzenko

ogromnie sie ciesze, ze kuracja Danazolem pomogla

Wszystkiego dobrego Marzenko

- marzenka86
- Ekspert
Dziękuje Dziekuje :* :*
vwd co do danazolu to oczywiście że Cię będe popierać danazol jest dobrym lekiem jeśli u kogoś nie wystąpią oczywiście skutki uboczne
Pozdrawiam gorąco i miejcie zawsze nadzieje
bo wkońcu nastanie taki dzień i będzie dobrze
Buziaki :* :* :*
vwd co do danazolu to oczywiście że Cię będe popierać danazol jest dobrym lekiem jeśli u kogoś nie wystąpią oczywiście skutki uboczne

Pozdrawiam gorąco i miejcie zawsze nadzieje

Buziaki :* :* :*
Super
a kolezanke przypilnuj, niech tez trafi do dobrego lekarza! 

-
- Ekspert
oby tak bylomarzenka86 pisze:Pozdrawiam gorąco i miejcie zawsze nadzieje bo wkońcu nastanie taki dzień i będzie dobrze

dolaczam sie do zyczen przedslubnych oraz zycze bezstresowej organizacji slubu 

-
- Ekspert
faktycznie, to kosztuje wiele nerwow... mozna sie niezle poklocicgosiak76 pisze:bezstresowej organizacji slubu

- marzenka86
- Ekspert
Myśle że juz najgorsze to mamy za sobą
i nawet nie było tak źle zobaczymy co bedzie dalej :