Dzien dobry wszystkim

Jesteś nowy na forum? Zacznij od wpisu tutaj! Przedstaw się, a my Cię przywitamy i pokierujemy dalej.
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Re: Dzien dobry wszystkim

Post autor: gosiak76 »

Patus mam nadzieje ze wytrzymasz do terminu porodu - tylko prosze uwazaj na siebie Sloneczko.
patrycja89 pisze: Gosiu, jak Twoja wizyta u lekarza?? Czego sie dowiedzialas??
Przepraszam ze pytam na swoim watku, ale pisze z telefonu lezac w lozku i strasznie dlugo mi sie kazda strona laduje. Mam nadzieje, ze mieli dla Ciebie dobre wiesci, bede wdzieczna jak dasz znac co i jak gdy tylko bedziesz mogla.
1) cytologia - jezeli bedzie cos sie dziac to lekarz bedzie sie ze mna kontaktowal
2) czesc pochwowa po konizacji z blizna w ujsciu zewnetrznym
3) na usg nie widac prawego jajnika a jest to jajnik na ktorym mialam wczesniej guz i byc moze jest zasloniety przez jelito lub moze byc w zrostach
4) lewy jajnik prawidlowych rozmiarow i echogenicznosci
5) zatoka Douglasa wolna.
Dalsze leczenie bedzie prowadzone w UK.
Mysle wiec ze jelito rowniez moze dawac sie w znaki ale nie dostalam odpowiedzi ostatecznej a jedyne co moze powodowac u mnie bole to zrosty.
Chyba nadszedl czas wojowania z bolem ze strony jelita - to byla sugestia gin. onkologa a wiec czekamy do konca urlopu i zobaczymy co dalej.

Buziaki i pamietaj ze jestem razem z toba myslami i serduszkiem :***
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
patrycja89
Ekspert

Post autor: patrycja89 »

Hej :)

Od samego początku jak chodzę do endokrynologa dopiero teraz miałam wyniki w normie.. pierwszy raz! Ale pani doktor przepisała mi jeszcze silniejszą dawkę i teraz mam brać euthyrox 175 do dnia porodu, a dzień po porodzie mam przejść na dawkę N25 i ją zażywać przez półtora miesiąca.. potem badania i zobaczymy czy tarczyca wróci do normy czy też musze leczyć się dalej.
Pani endokrynolog jest jeszcze lepsza niż mój ginekolog - daje mi tylko dwa tygodnie.. A my z maluszkami mamy zamiar wytrzymać jeszcze dłuuuugo.. Aż mi się wierzyć nie chce.. Ledwo co mówiłam że jestem w ciąży.. a teraz zostało mi 6 tygodni do terminu :)
Wczoraj była u mnie położna.. dostałam kolejny wykład na temat porodu.. i dowiedziałam się, że teraz każde złe stąpnięcie, gwałtowne siadanie, drapania itd może przyspieszyć poród.. także dmuchamy na zimne,.. A ja cóż.. czuję się dobrze.. ale brzuch mi się bardzo obniżył, i jak chodzę to boli mnie całe podbrzusze.. więc już rozstałam się z samochodem.. Dostałam tez jakąś wysypkę na rękach i stopach, co mnie strasznie swędzi.. no ale jakoś wytrzymam.. bardziej martwi mnie brzuch :( myślałam że rozstępy to problem.. taaaa... teraz skóra zaczęła mi pękać i pojawia mi się krew w tych pęknięciach.. jak się okazało, skóra przestałą mi się rozciągać i już nie daje rady więc dlatego pęka.. niczym nie wolno mi się smarować - zażywam tylko kąpiele w emolium co ma niby zminimalizować pieczenie.. Na razie pomaga.. :) Już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty u lekarza.. ":")

Gosiu dziękuję za wieści.. mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.. Wróciłaś już do Anglii, jak podróż??
Mam nadzieję, że krótki urlop w Polsce jednak Ci się udał i że choć odrobinkę odpoczęłaś w rodzinnym gronie:*:)

AKKM nawet gdybym chciała dalej wariować, to już nie mam siły ;p a brzuszek mam duży i to go w większości widać.. ;) Dzisiaj był u Nas kolega brata to nie mógł się napatrzeć ;p powiedział, że pierwszy raz widzi bliźniaczą ciąże i brzuch który wygląda jakbym połknęła piłkę lekarską ;p :)
"Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia."
magma
Ekspert

Post autor: magma »

patrycja89 pisze: Dzisiaj był u Nas kolega brata to nie mógł się napatrzeć ;p powiedział, że pierwszy raz widzi bliźniaczą ciąże i brzuch który wygląda jakbym połknęła piłkę lekarską ;p :)
Kochana, ja w pojedynczych ciążach miałam brzuch jakbym polknęła ową piłkę (122cm w pępku)

Gosiu, witam...wpadłam na sekundę i lece dalej...Osiądę w domu za 10 dni a póki co rozjazdy...nie mam czasu na podczytywanie forum...Mam nadzieję, że u Ciebie ok...
gorąco pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

patrycja89 pisze:Gosiu dziękuję za wieści.. mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.. Wróciłaś już do Anglii, jak podróż??
Mam nadzieję, że krótki urlop w Polsce jednak Ci się udał i że choć odrobinkę odpoczęłaś w rodzinnym gronie:*:)
Podroz przebiegla w miare ok nie liczac moich bolow podczas siedzenia ale dotarlam jakos chociaz szczerze powiedziawszy chcialabym miec jeszcze 2 tygodnie urlopu bo te co minely to wydawalo mi sie ze to tak szybko zlecialo. Urlop byl w miare ok poza niektorymi sytuacjami ale do nich nie chce wracac - najwazniejsze ze zrobilam kilka rzeczy ktore tak bardzo chcialam zrobic a to jest najwazniejsze - nawet wypoczelam i poczytalam ksiazki.

Patus uwazaj na siebie i dobrze ze Twoja polozna przekazuje Ci bardzo cenne wskazowki i wiesz dzieki temu jak postepowac aby bylo wszystko dobrze. Jestem z Toba myslami caly czas - buziaki.
agachod1
Ekspert

Post autor: agachod1 »

Patus, mam nadzieje, ze u ciebie wszystko ok. Dni plyna szybko i termin coraz blizej. Trzymaj sie slonko i uwazaj na siebie. Calusy. :D
patrycja89
Ekspert

Hej :)

Pokój posprzątany, miejsce na łóżeczka zrobione, półki dla dzieci uszykowane :) Torby spakowane czekają na Nasz wyjazd do szpitala.. za 10 dni mamy kolejną wizytę u lekarza.. mam nadzieję, że do niej dotrzymamy.. bo powiem Wam, że jest to coraz trudniejsze... mam obrzęki na nogach, rękach, spuchły mi usta i bardzo boli mnie krocze.. ból podbrzusza też już poszedł wyżej i teraz odczuwam bóle powyżej pępka.. tylko liczę na to że stuknie mi 9 miesiąc i mogę rodzić.. chętnie poczekałabym dłużej ale nawet na to nie liczę..

Gosiu, wcale się nie dziwię, że urlop tak szybko Ci zleciał.. ale cieszę się, że choć troszkę go wykorzystałaś i udało Ci się odpocząć :*
Wskazówki położnej w pewnym sensie są przydatne.. ale jak mam być szczera, to pakowałam się do szpitala wg waszych podpowiedzi, a nie jej;p łatwiej mi było..

Aguś, dzięki za wsparcie, dni faktycznie płyną szybko, ale wolałabym je albo jeszcze bardziej przyspieszyć, albo chociaż zmienić aurę pogodową na chłodniejszą.. chociaż jak zostało zauważone na wątku Madzi - Polakowi nigdy nie dogodzisz ;p

Madziu spiesz się ale powoli.. :) Miło mi, że udało Ci się wpaść chociaż na chwilkę na mój wątek, więc dziękuję za odwiedziny :) Mój młodszy brat zmierzył mi brzuch hehe.. w pępku mam 125 cm - więc chyba nie tak źle jak na bliźniaczą ciążę :) Zobaczymy do ilu dojadę ;p;p

No nic.. za jakiś czas znowu się odezwę.. Buziaki kochane :*:)
"Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia."
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Patus wytrzymaj jeszcze troszke kochana i wkrotce juz nie bedzie Ci az tak ciezko - mysle ze maluszkom jest rowniez ciasno i dlatego sie rozpychaja a Ty odczuwasz bole coraz wyzej. Buziaki Sloneczko.
svergie
Ekspert

Post autor: svergie »

Trzymam za Was kciuki bardzo bardzo mocno! Porozmawialam powaznie z moim szkrabem w brzuchu i on tez trzyma! :D Jak na maluszki przyjdzie pora to nic nie poradzisz, ale jestem pewna, ze swietnie sobie poradzisz i ze wszystko bedzie cudownie. Sciskamy Was bardzo mocno i rownie mocno kibicujemy :D
patrycja89
Ekspert

Dzisiaj o mały włos nie zabrało mnie pogotowie. Na szczęście wszystko minelo i jestem w domku. To te upały tak mnie wykańczają. Maluszki też są przez to slabe. Zaczynają fikac dopiero kiedy biorę letnia kąpiel, schłodze brzuch lub napije sie czegoś zimnego. Wtedy to wręcz odzywają z podwójna siłą.:-) brzuszek mi sie bardzo obnizyl i tak źle jak dzis to sie jeszcze nie czułam. Cieszę sie ze wszystko minelo. Ale jeśli jutro sie to powtórzy to jedziemy od razu na oddział. Jeśli nie to czekam do wtorkowej wizyty i sama powiem lekarzowi ze chce iść na oddział żeby nie ryzykowac.

Dziewczyny bardzo wam dziękuję za wpisy, za wsparcie które mi dajecie i za trzymanie kciuków. Nawet sobie nie wyobrażacie jak wasze słowa pomagaja człowiekowi:-) jesteście kochane. Mam nadzieje ze wytrzymamy jeszcze troszkę i niedługo moje pociechy przywitają sie ze wszystkimi ciotkami:-)
Svergie podziękuj swojemu maluszkowi za trzymanie kciuków:-) my z moimi pociechami też zyczymy powodzenia wszystkim kobietkom:-)

Buziaki
optymistka82
Ekspert

Post autor: optymistka82 »

Patuś jeszcze trochę i maluszki będą z Wami i Ci wynagrodzą ten ciężki dla Ciebie okres, bo nawet nie mogę sobie wyobrazić jak się czujesz, wiem co przeżywała moja siostra i przyjaciółka, a miały pojedyncza ciążę. Bądź dzielna ;) Nie mogę się doczekać zdjęć Twoich pociech. Odpoczywaj. Pozdrawiam cieplutko
patrycja89
Ekspert

Dzięki optymistko:-)

Ostatnio mówiłam mężowi ze jak los nam pozwoli kiedyś i będziemy mogli starac sie jeszcze o jakieś maleństwo to w takim czasie żeby urodzić albo na początku upałów albo żeby w zaawansowanej ciąży być w okresie jesienno-zimowym bo drugi raz przy takich upałach nie dałabym rady ba a jakby sie drugi raz przytrafily bliźniaki jak zyczy nam lekarz? Hi hi:-) dzisiaj moje pociechy przez cały dzień mają czkawki co moja mama mówi jest oznaka zdrowia i dobrze ze po wczorajszych atakach dzis mają sile tak fikac więc trochę sie odstresowalam:-) czuje sie lepiej więc do żadnego szpitala nie jadę. Czekamy cierpliwie do wtorku:-) no może niezbyt cierpliwie ale staramy sie:-)

Tak bardzo chce już zobaczyć twarzyczki moich dzieciątek i je przytulic,..
Awatar użytkownika
EveLondon
Ekspert

Post autor: EveLondon »

Witaj Patus ciesze sie ze atak sie nie powtorzyl i mozecie spokojnie jeszcze pobyc w domku. Tez slyszalam ze czkawka dzieciatek to dobry znak :D Trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie :*
"Ból jest jak tkanina. Im jest mocniejszy, tym więcej jest wart..."
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Pati Sloneczko Ty moje ciesze sie bardzo ze mozesz pobyc w domku i nie doszlo do powtorzenia atakow - super ze maluszki figluja sobie jeszcze w brzuszku. Ciekawa jestem wlasnie czy dzieki wtorkowej wizycie drugie malenstwo sie ujawni poprzez zaskoczenie ze strony zmienionej wizyty u lekarza - bede z niecierpliwoscia czekac na wiesci od Ciebie. Duze buziaki kochana :****
patrycja89
Ekspert

Jej jaka ja jestem wdzięczna mojemu kochanemu mężowi za ten telefon. Gdyby nie on to nie miałabym z wami w ogóle kontaktu bo do komputera już nie mam siły schodzic. A tak to chociaż czasami moge coś napisać - pal licho ze trwa to 3 razy dłużej ale liczą sie efekty:-)

Hm jak ja teraz wyglądam? Cóż nadal jestem wdzięczna naturze ze wszystko poszlo w brzuszek:-) a poszlo naprawde sporo tych kilogramów:-P czuje sie jak taka Zabawka bańka-wstańka, ktoś kojarzy? Hi hi mój kochany mąż mówił mi ze najchętniej to by mnie na rękach nosił.. Cóż fajnie by było.. Tyle ze ja go już z waga przegonilam:-) ale przypomnę mu o tym jak już dzieci będą na świecie:-P jak już nabiore sił i będę miała lepszy dostęp do kompa to wstawię zdjęcia z początku i końca ciąży:-)
Awatar użytkownika
gosiak76
Ekspert

Pati ja doskonale kojarze taka zabawke - mialam taka kiedys jak bylam mala :)
A co do Twego meza to wspaniale ze zaopatrzyl Cie w taki telefon z dostepem do netu bo przynajmniej mamy kontakt z Toba ... co do noszenia na rekach to rzeczywiscie warto sie bedzie przypomniec z tym i mam nadzieje ze spelni dana obietnice :lol:
agachod1
Ekspert

Patus, masz kochanego meza. Mozesz go pozdrowic od nas. A z tym noszeniem na rekach.... co sie odwlecze, to nie uciecze, jak to sie mowi. Mam nadzieje, ze po porodzie faktycznie spelni swoja obietnice, czego naprawde bardzo mocno ci zycze. Caluje. :D
patrycja89
Ekspert

Milosz pozdrawia wszystkie forumowiczki:-) i podziwia za kobieca lojalnosc:-P mowi, ze wy tu trzymacie kciuki zeby. Spelnil obietnice, a to on pozniej bedzie musial sie pocic mnie dzwigajac hehe :-D

Jutro jade na badania i we wtorek wizyta.. Jesli dostane skierowanie to napisze do Was juz ze szpitala.. W sumie nie usmiecha mi sie to, ale tak chyba bedzie lepiej.. Cala noic meczyly mnie wymioty i bole brzucha, teraz boli mnie cala klatka piersiowa, wiec nie chce ryzykowac.

Dziewczyny co myslicie o depilacji kremem w ciazy??? W internecie sa tak sprzeczne opinie ze nie wiem co myslec.. Ja sie nie poddam zabiegowi w szpitalu i chce sie sama przygotowac.. Do tej pory jechalam tradycyjnie maszynka, ale jesli chodzi o depilacje okolic bikini teraz to niestety wszystko mnie swedzi i drapie i wiem zr depilacja kremem jest lagodniejsza i wloski iodrastajace sa bardziej miekkie a chce sie czuc komfortowo.. Z nogami nie ma problemu, ale z okolicami intymnymi.. Sama nie wiem czy uzyc maszynki i jakos przetrzymac swedzenie (mam nisjo brzuszek i skora trze sie o skore podrazniajac ja) czy tez zaryzykowac i uzyc kremu do depilacji..
Bede wdzieczna za wszelkie wskazowki;-)
optymistka82
Ekspert

Post autor: optymistka82 »

Patuś, mi się wydaje, że w tak zaawansowanej ciąży nie powinny już zaszkodzić, co innego jakbyś stosowała je cały czas, ale w sporadycznych przypadkach chyba nie są szkodliwe. Może są jakieś specjalne dla kobiet w ciąży. Znalazłam coś o kemach VEET http://www.veet.pl/faqs.php?cat=2
magma
Ekspert

Post autor: magma »

Hejka...Wróciłam...wpadłam najpierw do Ciebie żeby zobaczyć czy już zostałam ciocią a tu klops....trzymasz się dzielnie, super....Na Twoje szczęście nieco się ochlodziło więc ciesz się Patrycja tą rześką aurą...;)

125cm w pasie....więc teraz wiem co czujesz.... ;)na szczęscie już bliżej jak dalej...
a depiluj sie czym chcesz, ja wszelkie podrażnienia po zwalczam maścią bepanthen (maścią nie kremem) jest rewelacyjna...szybko łagodzi podrażnienia (przyda się na ewentualne odparzenia dla dzieci...bo głównie dla nich jest przeznaczona ;) )

Pozdrawiam Cię gorąco!!!!Trzymaj się Mamunia!Buziaki.
vwd
Ekspert

Post autor: vwd »

Patrycja :D Czesc! :)
Zastanawialam sie czy w czasie mojejgo urlopu juz przypadkiem nie urodzilas :)
vwd
Ekspert

Post autor: vwd »

ciesze sie, ze u Ciebie wszystko ok :D Pzdr., sciskam i caluje :D Super, ze sie tak dzielnie trzymasz!
Jakos tak, gdy widzialam bliznieta to ciagle o Tobie myslalam. Jakos tak ostatnio sporo blizniat widze ;) Czyzby rodzilo sie ich teraz wiecej?
Awatar użytkownika
EveLondon
Ekspert

dzisiaj wielki dzien wizyta!!! sciskam kciuki mocno zeby wszystko poszlo po twojej mysli!! Myslami jestem z toba i czekam ( napewno nie ja jedna) z niecierpliwoscia na wiesci :D Pozdrawiam :*
agachod1
Ekspert

Patus, trzymam kciuki za wizyte. Daj znac co slychac i jak sie czujesz. Calusy. :D
patrycja89
Ekspert

Cześć!! :)

Jestem po wizycie.. która trwała 10 minut.. nawet nie miałam USG... Jutro jadę do szpitala.. Mój lekarz zbadał mnie tylko ręcznie - wszystko się ładnie trzyma, ale widać po mnie że dzieci mogą chcieć wyjść całkiem nie długo.. a że mieszkam 40 km od szpitala, to lekarz nie chce ryzykować, że np karetka nie zdąży na czas.. a nie mogę zacząć rodzić naturalnie.. więc jutro rano o 9.00 spotykam się z moim lekarzem na patologii :) Niby mam 36 tydzień wg ostatniej miesiączki, ale wg USG jest to początek 38 tgc więc czas najwyższy rodzić ;p Lekarz powiedział, że jeśli poród sam nie zacznie się do końca tego tygodnia to na początku przyszłego (najpóźniej w środę) mam planowaną cesarkę. Ze względu na specyfikę ciąży nie robił mi USG, ponieważ jutro rano będę miała robione i po ok 6 godzinach znowu.. więc stwierdził że nie ma sensu mnie męczyć.,. najważniejsze że z dziećmi wszystko dobrze i miejmy nadzieję, że jutrzejsze badania to potwierdzą.. Schudłam 4 kg i poprawiła mi się hemoglobina.. ale za to miałam gorsze wyniki dot., moczu a ponieważ mam cc to muszę do jutra wypić jakieś antybiotyki, żeby nie ryzykować dodatkowymi infekcjami podczas wprowadzania cewnika..
Spakowana jestem.,.., zaraz uszykuję dokumenty i cóż tylko czekać za przyjęciem.. Mam nadzieję,że w szpitalu będę miała internet na telefonie - wtedy utrzymam kontakt z Wami.. jeśli nie, to zobaczymy się dopiero po powrocie.. chyba, że mój mąż da radę do Was napisać :)

Dziękuję Wam za miłe słowa i trzymanie kciuków.. Przydadzą się :)

W końcu wydepilowałam się trochę kremem trochę maszynką;p no i maszynkę biorę do szpitala - żadna baba nie będzie mnie ciachać;p;p

Madziu maść bepanthen już leży w torbie :)

VWD widocznie czekałam z porodem na Twój powrót z urlopu - wróciłaś to ja jadę ;p ;)

Optymistko - dziękuję za wskazówki i za linka :)

Gosiu trzymaj się dzielnie :* Mam Twój nr, więc jak coś to będę pisać smski :)

Aguś teraz trzymaj kciuki za szpital :)

Evelondon - wielki dzień nadchodzi :) Na pewno Wam dam znać :)

buziaki :):)
agachod1
Ekspert

Ok Patus. Trzymanie kciukow aktywowane. Trzymaj sie dzielnie i pamietaj, ze my tu wszystkie na ciebie czekamy. Buziaki i przytulaski. :D
Awatar użytkownika
EveLondon
Ekspert

Powodzenia kochana :* kciuki beda trzymane az napiszesz ze zostalysmy ciociami :D Czekamy na ciebie i dzieciaczki :*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział powitań. Przedstaw się.”