agachod1 pisze:Witam cie na forum. Napisz prosze co z leczeniem po laparo, bo przeciez samo usuniecie zmian niczego nie zalatwi. Potrzebna jest kuracja farmakologiczna, aby zatrzymas @ i zeby endo sie nie rozwijalo znowu. Czy lekarz cos mowil o terapii? POzdrawiam. Aga.
cześć
W ubiegłym roku kiedy lekarz podejrzewał u mnie tę chorobę przepisał mi tylko tabl. antykoncepcyjne midiana. W tym roku dopiero zrobił usg i stwierdził ze tu już tylko operacja

. Zmieniłam lekarza.Nowy stwierdził, ze robimy laparoskopię a później leczymy. Teraz jestem po zabiegu, na szpitalnym chorobowym do 1 marca i dopiero kiedy pójdę po tym czasie do lekarza dowiem się co dalej. Mówił, ze teraz są fajne, refundowane leki, które będę brać 3 do 6 miesiecy. Nie mam pojęcia jakie to leki. Nawet wczoraj tak pobieżnie przejrzałam jakie leki biorą inne kobiety. Zastanawiam się czy są to jakies strasznie drogie preparaty, że wspomniał o tej refundacji? kupowałam hyalobarrier zel (650 zł) do zabiegu i mam nadzieję, ze juz mnie takie koszty nie czekają...
A z tym usunięciem zmian... Zrobili porządek z jajnikami ale ginekolog po laparo mówił, ze mam to rozsiane po całej jamie brzusznej... Psychicznie czuję sie jakbym jakiegoś raka miała...