Dziekuje Wam bardzo
Rybenkaaafajnie, ze jestes bedzie nam razniej
psikusek jestem jestem
Jak tak zaczniemy okres porodow to bedziemy sie tasmowo przewijac przez porodowki
U mnie troszke sie dzialo jak mnie nie bylo. Zaliczylismy juz dwie wizyty u poloznej. Pierwsza trwala ponad godzine, mialam mase pytan do niej. Na wszystkie cierpliwie odpowiadala. Rozwiala wszystkie moje watpliwosci zwiazane z opieka nad ciezarnymi i wyszlam od niej o 10kg lzejsza. Porozmawialam z nia o endometriozie i powiedzialam, ze chcialabym sie skontaktowac z lekarzem w tej sprawie (wczesniej rozmawialam z kolezanka, polecila mi pewnego gina i mialam sie do niego zapisac na wlasna reke), sama z siebie zaproponowala mi, ze umowi mnie na wizyte i zaproponowala dodatkowe usg przed wizyta (wspomne tylko, ze oni tutaj wykonuja tylko jedno usg w czasie calej ciazy standardowo. Wszyscy mi mowili, ze bede musiala zrobic to badanie prywatnie jesli chce wiedziec co sie dzieje przed tym standardowym). Ogromna niespodzianka i kamien z serca, ze kobieta rozumie mnie i ze oni tutaj maja indywidualne podejcie do kazdego przypadku. Wczesniej straszono mnie tylko, ze opieka tutaj jest slaba, ze nie robia wielu badan, ze nie masz kontaktu z lekarzem przez cala ciaze. Nic nie jest prawda! Juz nie bede sluchac takich glupot!
Tydzien temu mialam usg, na ktorym bylam z Michalem, takiego szczesliwego to go dawno nie widzialam

wszystko super, serduszko pieknie bije, maluszek sie rusza i dobrze rozwija. Jest tylko mniejszy o kilka dni w stosunku do ostatniej @.
Dzisiaj bylismy na kolejnej wizycie u poloznej. Pobrala probki krwi (chyba ze 3 litry

), mocz i wymazy do analiz. Jesli nie zadzwoni to znaczy, ze wszystki wyniki sa ok. Mam wielka nadzieje, ze nie zadzwoni
Umowila mnie tez na wizyte do gina i na usg polowkowe. Jestem bardzo zadowolona z dotychczasowej opieki i po kazdej wizycie wychodze ogromnie podbudowana
Czuje sie juz duzo lepiej. Mdlosci calkiem odpuscily i wraca mi powoli smak. Czasem pobolewa podbrzusze jak przez dzien poszaleje... staram sie wiec odpoczywac ile wlezie

Za dwa tygodnie lecimy do PL i nie bede musiala chodzic po lekarzach jak planowalam wczesniej, bo wszystkie badania wykonam tutaj bez problemu. Bede mogla spokojnie nacieszyc sie wizta u rodziny i znajomych
Pozdrawiam cieplo z deszczowego Sztokholmu