Pieczone jabłak
Pieczone jabłak
No to kto ma ochotę na jesienny pyszny deser?
"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
Re: Pieczone jabłak
a gdzie przepis?? smaka narobilas ;p
"Ból jest jak tkanina. Im jest mocniejszy, tym więcej jest wart..."
Re: Pieczone jabłak
Proszę
Składniki:
3 jabłka
3 łyżki rodzynek
3 łyżki orzechów
3 łyżki syropu klonowego
cynamon
cukier brązowy
kruszonka
Przygotowanie:
Jabłka myjemy,odcinamy wierzch i wydrążamy środek nasienny specjalnym nożykiem.Wybierajmy do pieczenia nie zbyt wielkie jabłka.Do środka jabłka wlewamy syrop klonowy,posypujemy posiekanymi orzechami wymieszanymi z rodzynkami.Delikatnie oprószmy cynamonem.Na wierzch dajemy kruszonkę.Ja akurat miałam w zamrażalniku kruche ciasto,więc starłam na tarce i posypałam wierzch jabłek.Ponownie oprószmy delikatnie cynamonem.Wierz posypałam odrobiną cukru brązowego.Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180'C.
Składniki:
3 jabłka
3 łyżki rodzynek
3 łyżki orzechów
3 łyżki syropu klonowego
cynamon
cukier brązowy
kruszonka
Przygotowanie:
Jabłka myjemy,odcinamy wierzch i wydrążamy środek nasienny specjalnym nożykiem.Wybierajmy do pieczenia nie zbyt wielkie jabłka.Do środka jabłka wlewamy syrop klonowy,posypujemy posiekanymi orzechami wymieszanymi z rodzynkami.Delikatnie oprószmy cynamonem.Na wierzch dajemy kruszonkę.Ja akurat miałam w zamrażalniku kruche ciasto,więc starłam na tarce i posypałam wierzch jabłek.Ponownie oprószmy delikatnie cynamonem.Wierz posypałam odrobiną cukru brązowego.Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180'C.
"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
Re: Pieczone jabłak
pieczone jablka takie jesienne przysmaki