może jest tu jakaś osoba, która po usunięciu operacyjnym miała juz spokój z endo? bo jak dotąd to tylko słyszy się, że z tym to są marne szanse, a ja wierzę, że jest jakaś nadzieja

Gosiak76 , napisałam tak ponieważ lekarz powiedział że w moim przypadku wszystko działa i w ciąże mogłabym zajść. A wcześniej od Pani doktor która traktowała mnie jak histeryczkę która przychodzi i jęczy że boli usłyszałam że : ma Pani dwoje dzieci więc nie ma pani endometriozy a ten incydent z gózkiem w bliźnie po cc to przeoczenie/błąd lekarzy - to oni przeszczepili jak panią szyli.gosiak76 pisze:Clara u Ciebie to inna sytuacja bo endo wystapilo po tym jak urodzilas - czesto u dziewczyn wystepuje endo zanim jeszcze zajda w jakakolwiek ciaze - czesto gesto endo powoduje ze sa zniszczone jajniki badz zatkane jajowody i tu zaczyna sie problem z plodnoscia.
No to teraz juz wszystko jasne - nie wiem czemu jedni lekarze mowia ze mlode kobiety nie powinny miec endo a teraz u Ciebie ze rodzilas i tez nie powinnas miec endo - czy oni uwazaja ze jak sie urodzi to jest sie wolnym od endo lub jak nie to choroba atakuje - to jakies troszke dziwne i niektorzy pomineli sie z powolaniem wobec tego.clara3 pisze:Gosiak76 , napisałam tak ponieważ lekarz powiedział że w moim przypadku wszystko działa i w ciąże mogłabym zajść. A wcześniej od Pani doktor która traktowała mnie jak histeryczkę która przychodzi i jęczy że boli usłyszałam że : ma Pani dwoje dzieci więc nie ma pani endometriozy a ten incydent z gózkiem w bliźnie po cc to przeoczenie/błąd lekarzy - to oni przeszczepili jak panią szyli.gosiak76 pisze:Clara u Ciebie to inna sytuacja bo endo wystapilo po tym jak urodzilas - czesto u dziewczyn wystepuje endo zanim jeszcze zajda w jakakolwiek ciaze - czesto gesto endo powoduje ze sa zniszczone jajniki badz zatkane jajowody i tu zaczyna sie problem z plodnoscia.
Widziała winiki histopatologiczne i tak mówiła jakbym to ja sobie coś uroiła - więc wróciłam do poprzedniego lakarza i opowiedziałam mu co sądzi tamta to troche ją wyśmiał .
W walce z endo chyby naj naj naj ważniejsze jest kompetentny lekarz bo można by było zgupieć.
ilu lekarzy tyle opinii...lara pisze:moje wędrówki u lekarzy będą trwać..wiec zobaczymy co mi następny powie:(