duphaston
-
- Ekspert
duphaston
przypisamo mi Dephaston
W jakich ilościach bralyście i dlaczego go stosowałyście?
Czy pomógł?
Czy zauważyłyście skutki uboczne?
W jakich ilościach bralyście i dlaczego go stosowałyście?
Czy pomógł?
Czy zauważyłyście skutki uboczne?
Re: dephaston
chodzi zapewne o Duphaston Stosuje sie go: 1)- na poczatku ciazy - do wzrostu cialka zoltego; 2) - w nieregularnych, bolesnych cyklach
Bralam go bez problemu
nie przypominam sobie, abym miala z nim jakies klopoty
Nie jest to srodek antykon., wrecz przeciwnie - ma ulatwic zajscie!
Gdy to nastapi, nie wolno go odstawic z dnia na dzien, bo grozi to poronieniem!
blania, witam po dluzszej przerwie
Ciesze sie, ze masz dobrze dobrane leki

dlugo tak mozna na Duphastonie? ile go bierzesz -10 tabletek w ostatnich dniach cyklu?
czy oprocz niego stosujesz cos wiecej?
pzdr. b.mocno
Bralam go bez problemu

blania, witam po dluzszej przerwie

Ciesze sie, ze masz dobrze dobrane leki

dlugo tak mozna na Duphastonie? ile go bierzesz -10 tabletek w ostatnich dniach cyklu?
czy oprocz niego stosujesz cos wiecej?
pzdr. b.mocno

nie wiedzialam, ze mozna tak leczyc
super, ze sie z nami tym podzielilas i super, ze Ci to pomaga
Przeczytalam Twoje wszystkie wczesniejsze wpisy i widze, ze meczylas sie okropnie...
Ciekawa jestem co powie Ci nowy lekarz, bo nie mozna w nieskonczonosc brac jednego leku (a szkoda, bo skoro on pomaga...)

dowcipnie powiedzianeblania pisze:biore naturalny progesterone robiony w aptece on podnosi wlasny progesterone i sa to czopki dowcipne

Przeczytalam Twoje wszystkie wczesniejsze wpisy i widze, ze meczylas sie okropnie...
Ciekawa jestem co powie Ci nowy lekarz, bo nie mozna w nieskonczonosc brac jednego leku (a szkoda, bo skoro on pomaga...)
-
- Ekspert
dzięki za odp.
faktycznie chodziło mi o Duphaston
zatrzymała mi się miesiączka - nie mam jej już ponad 2 mies. Miałyście tak?Od dzis zaczynam brać ten Duphaston, oby wszystko się wyrównało!
a potem pomyśle o tym, o czym pisze blania
Pozdrawiam Was dziewczyny

zatrzymała mi się miesiączka - nie mam jej już ponad 2 mies. Miałyście tak?Od dzis zaczynam brać ten Duphaston, oby wszystko się wyrównało!
a potem pomyśle o tym, o czym pisze blania
Pozdrawiam Was dziewczyny

blania, A ten lek z apteki ma jakas swoja nazwe czy tylko naturalny progesterone?
podpisuje sie pod tym pytaniem, bo owszem miewalam takie sytuacje, ale... u mnie konczylo sie to krwotokiem Czy mozna temu zaradzic?domowniczka pisze:zatrzymała mi się miesiączka - nie mam jej już ponad 2 mies. Miałyście tak?
dziewczynki mi sie tez wstrzymala miesiaczka na 2 miesiace a bylo to od lutego do kwietnia. z tego co pamietam to ja stosowalam exacyl i mefacit - wiem ze jeden powoduje zmniejszenie bolu (mefacit) oraz na zmniejszenie krwawienia (exacyl) - nie wiem jak to bedzie dzialac na Ciebie Vwd i nie wiem czy juz kiedys probowalas stosowac exacyl.vwd pisze:podpisuje sie pod tym pytaniem, bo owszem miewalam takie sytuacje, ale... u mnie konczylo sie to krwotokiem Czy mozna temu zaradzic?domowniczka pisze:zatrzymała mi się miesiączka - nie mam jej już ponad 2 mies. Miałyście tak?
Na mnie to w duzej mierze nie dziala - bralam te leki 3 razy dziennie po 2 tabletki a skutecznosc dzialania zanikala juz 5 godzin po zazyciu a miala starczyc mi na 8 godzin.
Gosia :*
Ostatnio zmieniony czwartek, 2 września 2010, 14:33 przez gosiak76, łącznie zmieniany 1 raz.
Zycie jest tajemnica - stawiajac kolejny krok nigdy nie wiesz co odkryjesz
Gosiu, usunelam Twoj omylkowo podwojny wpis 
nie stosowalam exacylu, moze kiedys sprobuje (a moze nie bedzie mi potrzebny
)
blania, luteiny tez nie stosowalam, ale slyszalam
tez zapisuje sobie w pamieci jako lek godny uwagi 

nie stosowalam exacylu, moze kiedys sprobuje (a moze nie bedzie mi potrzebny

blania, luteiny tez nie stosowalam, ale slyszalam

co to znaczy? ze masz zgrubienie skory przy jajniku? dobrze, ze nie czujesz bolublania pisze:moja endo jest wysoko w skorze
teraz juz bolu nie ma ale jak zdusze te miejsce to boli i jest zgrubienie i mam jajnik przyrosniety

Vwd dziekuje bardzo za usuniecie tego omylkowego postu 
oraz mam nadzieje ze Ty nie bedziesz jednak musiala korzystac z exacylu - ale jak na razie to jedyny srodek ktory otrzymalam od lekarzy ginekologow - zarowno w Anglii jak i w Polsce.
Blaniu mam nadzieje ze to zgrubienie nie bedzie powodowalo zadnych boli nawet w przyszlosci - dobrze ze mozesz normalnie funkcjonowac - tak trzymaj

oraz mam nadzieje ze Ty nie bedziesz jednak musiala korzystac z exacylu - ale jak na razie to jedyny srodek ktory otrzymalam od lekarzy ginekologow - zarowno w Anglii jak i w Polsce.
Blaniu mam nadzieje ze to zgrubienie nie bedzie powodowalo zadnych boli nawet w przyszlosci - dobrze ze mozesz normalnie funkcjonowac - tak trzymaj

-
- Ekspert
ja jestem chyba stuknięta
zależy mi na zdrowiu, a ciągle zapominam o tabletkach! Mam brać co 12 godz. o wyznaczonej porze
jestem lekkomyślna czy co...?

Domowniczko,
moze nie jestes lekkomyslna ale czasem sie tak zdarza ze jestesmy zabiegane i zapominamy o pewnych rzeczach - ja staram sie zapisywac w kalendarzu pewne rzeczy co do tabletek antykoncepcyjnych jak mam przerwy miedzy opakowaniami - czasem jak mam okres to nie biore lekow powodujacych zmniejszenie bolu a bol poteguje sie sie 2-gim dniu miesiaczki - czasem obserwuje @ i np. biore leki na zmniejszenie krwawienia w trakcie a powinnam juz na poczatku @ je brac.
A moze nastaw sobie budzik z przypominaczem ze masz wziac leki - moze bedzie latwiej Ci wtedy.
pozdawiam cieplutko :*
moze nie jestes lekkomyslna ale czasem sie tak zdarza ze jestesmy zabiegane i zapominamy o pewnych rzeczach - ja staram sie zapisywac w kalendarzu pewne rzeczy co do tabletek antykoncepcyjnych jak mam przerwy miedzy opakowaniami - czasem jak mam okres to nie biore lekow powodujacych zmniejszenie bolu a bol poteguje sie sie 2-gim dniu miesiaczki - czasem obserwuje @ i np. biore leki na zmniejszenie krwawienia w trakcie a powinnam juz na poczatku @ je brac.
A moze nastaw sobie budzik z przypominaczem ze masz wziac leki - moze bedzie latwiej Ci wtedy.
pozdawiam cieplutko :*
komorkowy przypominacz 
bo skleroza dotyka wszystkich

bo skleroza dotyka wszystkich

-
- Ekspert
Czy po pewnym czasie wracacie znow do Duphastonu?.. Czy w ogole zdarza sie tak, ze wracacie do leku, kt. stosowalyscie w przeszlosci?
Czy ciagle szukacie (albo szukaja wasi lekarze) czegos nowego??

Re: duphaston
ja wracam do starych lekow, bo... lata leca i cos trzeba brac 
-------------
zmianilam wreszcie tytul - zamiast mylnego dephaston jest duphaston
(jakos nagle ten blad zaczal mnie razic)

-------------
zmianilam wreszcie tytul - zamiast mylnego dephaston jest duphaston
(jakos nagle ten blad zaczal mnie razic)
Ja brałam dupgaston na początku zmagań z moją chorobą i skutkował.Jednak później gdy choroba się rozwinęła niestety nie przynosił efektów.Sądzę ,że lek jest dobry tylko wszystko zależy od stopnia choroby.
"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."
Brałam bardzo często. Na cysty/torbiele, na nieokreślone bóle brzucha, zaburzenie miesiączkowania. Ja po nim żadnych skutków ubocznych nie miałam. 

Endometrioza I stopień
Hashimoto
Trądzik różowaty.
Hashimoto
Trądzik różowaty.
Brałam kiedyś duphaston dość długo pomagał. Teraz też zastanawiałam się nad przejściem na niego ponieważ chcieliśmy się jeszcze raz, ten ostatni raz postarać się o dzidzię. No ale jak na razie mam większy problem. Ale lek polecam
"Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam cały mój świat i dźwigać będę..."