Krem z brokuła
: poniedziałek, 9 stycznia 2012, 08:46
Mój wczorajszy niedzielny obiadek.Mniammmm
Składniki:
500g brokułów
płatki migdałów
kostka rosołowa z kury
ząbek czosnku
100g jogurtu naturalnego
szczypta cukru
sok z cytryny
pieprz biały
Grzanki:
2 bułki(najlepiej nieświeże)
3 łyżki masła
czosnek granulowany
Przygotowanie:
Przygotuj wywar z 4 szklanek wody i kostki rosołowej z kury.
Włóż brokuły i rozgnieciony czosnek, gotuj przez 5-10 minut.
Ostudź, a następnie zmiksuj.
Wlej jogurt, dopraw do smaku sokiem z cytryny, cukrem,pieprzem i solą.
Podgrzej zupę, posyp uprażonymi płatkami migdałowymi,dodaj grzanki.
Grzanki:
Bułki kroimy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy masło z około pół łyżeczki czosnku granulowanego i wrzucamy grzanki.Mieszamy,żeby grzanki obtoczyły się w maśle czosnkowym i czekamy aż się zrumienią.
Składniki:
500g brokułów
płatki migdałów
kostka rosołowa z kury
ząbek czosnku
100g jogurtu naturalnego
szczypta cukru
sok z cytryny
pieprz biały
Grzanki:
2 bułki(najlepiej nieświeże)
3 łyżki masła
czosnek granulowany
Przygotowanie:
Przygotuj wywar z 4 szklanek wody i kostki rosołowej z kury.
Włóż brokuły i rozgnieciony czosnek, gotuj przez 5-10 minut.
Ostudź, a następnie zmiksuj.
Wlej jogurt, dopraw do smaku sokiem z cytryny, cukrem,pieprzem i solą.
Podgrzej zupę, posyp uprażonymi płatkami migdałowymi,dodaj grzanki.
Grzanki:
Bułki kroimy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy masło z około pół łyżeczki czosnku granulowanego i wrzucamy grzanki.Mieszamy,żeby grzanki obtoczyły się w maśle czosnkowym i czekamy aż się zrumienią.